Sărbătoare de handbal feminin în „Olimpia”. CSU UVT, figură frumoasă timp de...

Sărbătoare de handbal feminin în „Olimpia”. CSU UVT, figură frumoasă timp de o repriză în faţa vedetelor de la CSM Bucureşti FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

CSM Bucureşti a fost primită bine în sala „Constantin Jude” cu ocazia meciului din optimile Cupei României. Campioana României la handbal feminin a venit cu multe staruri la Timişoara pentru a îndeplini până la urmă o simplă formalitate, în condiţiile în care CSU Universitatea de Vest e o divizionară secundă fără pretenţii la promovare. Echipa din Capitală s-a impus cu 38-21, dar până la pauză scorul a fost destul de strâns. Iulia Curea şi compania s-au bucurat la final de asaltul fanilor care doreau o amintire cu fostele campioane europene.

Timişorencele nu s-au bucurat până acum de o afluenţă aşa de numeroasă. Aflată doar în divizia secundă, pe locul 6 din 6 al seriei D, CSU UVT s-a autodepăşit în faţa CSM-ului. Oaspetele au venit cam cu cele mai bune jucătoare, lipsind doar accidentatele, printre care şi superstarul Cristina Neagu.

Publicul a avut ce vedea mai ales în prima parte, când au început cu 2-0 prin reuşitele lui Istrate şi Cioriciu. CSM a condus, logic, ostilităţile apoi, fără a apăsa pedala de acceleraţie. Fapt care a mai permis gazdelor un „comebach” la 14-14. 19-15 a fost scorul pauzei în favoarea bucureştencelor, care nu au mai fost aşa de binevoitoare în partea secundă. Intrarea Paulei Ungureanu între buturi a închis minute bune calea tinerelor bănăţence sre gol. Iar pe tabela diferenţa a căpătat proporţii.

Eşecu din această fază a Cupei nu e însă cel mai important lucru pentru CSU UVT. Formaţie care a reuşit un lucru bun prin aducerea CSM-ului în Banat. Vreo 200 din cei circa 800-1000 de spectatori au intrat pe teren pentru a-şi căuta favoritele. Fani ai handbalului feminin, dar şi sportivi juniori au venit chiar şi de la Reşiţa special pentru acest meci.

„Mobilizarea fetelor în prima repriză a fost mai mare. Necunoscând adversarul pe viu, aşa doar de la televizor, am creat o emulaţie în rândul lor să lupte, nu să câştige, să lupte şi să nu ne facem de baftă pentru că e o echip de superclasă. Cu jucătoare străine, române, din punctul ăsta de vedere jos pălăria pentru fetele noastre, cât au rezistat. Fizic şi psihic, uşor uşor au tras pe margine, sunt mulţumit de acest pas făcut în Cupa României cu o echipă bună în Sala Olimpia… M-a furnicat, lacrimi pe undeva aş crede că de la lumina puternică… şi de asta. Am simţit-o pe pielea mea când am venit în 68, când s-a dat în folosinţă sala aceasta, şi eu am venit aici cu Universitatea Bucureşti, în 76 când ma terminat facultatea în Bucureşti am venit la Timişoara şi am avut zece ani la Poli…”, a declarat antrenorul UVT-ului, Sorinel Voicu, impresionat de atmosfera de la acest meci.

Bucuria handbalului

Jucătoarele de la CSM au răspuns cu bucurie cererilor de fotografii, numeroase la final.


O deplasare care le-a căzut bine după nereuşitele din acest campionat. „Până la urmă asta e cel mai frumos, ne bucurăm şi primim cu bucurie dragostea lor. Asta înseamnă sportul, mă bucur că peste tot este handbal. Am avut un sezon destul de greu, nu doar câteva zile şi continuă să fie destul de greu. Dar avem câteva zile libere să ne recuperăm. Sperăm să venim cu altă energie înapoi. E greu, nu e uşor, pentru că ştiam că vom câştiga, respectăm orice echipă, nu se pune problema, dar trebuie să vedem şi realitatea… Le felicit că s-au dăruit în teren, au făcut chiar un meci bun pentru ele şi chiar au condus în prima repriză”, a declarat Iulia Curea.

Precedentul succes, de la Vâlcea, nu e suficient pentru un nou titlu la CSM. „A fost o victorie, dar parcă nu a fost o victorie, am fi trebuit să câştigăm la câte goluri trebuia să câştigăm ca să câştigăm campionatul. Mai există o mică speranţă, ca ele să se împiedice, deşi e foarte greu. Sezonul acesta practic, mai avem două obiective importante. Unul dintre ele e calificarea în Final Four şi dubla cu Metz este destul de grea. Trebuie să nu mai repetăm ce am făcut în ultimele trei meciuri, în care în 15 minute în repriza a doua am reuşit să dăm un gol, cred că partea defensivă a fost destul de bună… Atmosfera e încărcată, atunci când ai şi accidentări, nu câştigi când trebuie, e foarte greu, dar suntem profesioniste, încercăm să le depăşim pe toate, practic nu mai avem nimic de pierdut anul ăsta”, a mai spus Curea.

„Într-adevăr am început şi meciul acesta cu Timişoara foarte greu, chiar ne-au condus. Mă bucur că am câştigat, era de aşteptat şi felicit echipa Timişoarei că a luptat până la final. Sincer, ştiam de când eram mică faptul că Timişoara are un public minunat şi le mulţumim tuturor care au venit şi ne-au susţinut… Nu au fost clipe plăcute (după Vâlcea), dar acesta e sportul, nu avem ce face trebuie să trecem împreună peste toate momentele grele. Încă sunt supărări, dar împreună putem să le rezolvăm. Mai avem şanse cu Metzul şi vom trata meciul cu maximă seriozitate şi sper să ne calificăm mai departe”, a spus şi Aneta Udriștioiu.

Timişoara a câştigat recentu Cupa cu băieţii de la Poli, dar pare că duce lipsa unei echipe feminine puternice. Proiectul SCM-ului în acest sens dovedindu-se falimentar. „Cred că s-a dorit prea mult dintr-o dată. Având o echipă în Timişoara nu mai vii să faci încă o echipă, asta însemna clar să ne contrăm. Că dacă era o echipă în prima ligă şi una în a doua, se putea vorbi altfel, că va fi o pepinieră pentru prima echipă. Cu două echipe modeste în liga a doua e greu să faci ceva. Bunăvoinţă a fost, a fost şi s-a dus”, a punctat Sorinel Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.