Vinovați surpriză găsiți de ministrul Muncii în scandalul „azilului groazei”

Vinovați surpriză găsiți de ministrul Muncii în scandalul „azilului groazei”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi, a declarat, ieri, la Timișoara, că în scandalul azilului groazei de la Liebling statul a acționat bine, dar a găsit alți vinovați.


Vă reamintim că într-o casă din Liebling funcționa ilegal un azil în care 11 bătrâni erau ținuți în condiții de ev mediu. Ulterior, locația a fost închisă, iar bătrânii evacuați de pompieri și duși la spitalul din Deta.

„Eu o să vă spun că statul nu este lipsit de instrumente. Acel cămin era unul privat, nu era acreditat de către Ministerul Muncii, iar Inspecția Sociala l-a închis și a sesizat organele abilitate cu ce se întâmpla acolo. Aici, însă, problema trebuie să vină în două sensuri să știți. Acele persoane au și aparținători. Eu cred că atunci când îți duci o pesoană din familia ta într-un numit loc și îl lași acolo, îl cazezi acolo, trebuie să te informezi foarte bine unde îl lași. Tot ce înseamnă instituție de acest gen în România este o listă clară, transparentă pe site-ul Ministerului Muncii și o putem consulta să vedem dacă ne ducem un bunic, un părinte, un frate cu dizalități într-un asemenea loc”, a susținut ministrul Muncii.

Întrebat dacă ar trebui făcute modificări în legislația existentă, Budăi a declarat „consider că asemenea aspecte nu trebuie să se întâmple pentru că legislația există și atunci când se întâmplă există legislație și instituții competente care pot interveni – avem procuratură, avem tot felul de instituții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.