Viorica Dăncilă: Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine...

Viorica Dăncilă: Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine să am o hârtiuță în față

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, unde a fost dezbătută OUG 114, în cadrul „Orei Premierului”, după ce un deputat PNL i-a numit pe guvernanți „hoți”, că preferă să citească de pe foi, decât să vorbescă liber și să spună prostii.

„Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine să am o hârtiuță în față și să spun lucruri corecte. Dumneavoastră ați vorbit liber și ați spus numai prostii, domnule Roman. Dumneavoastră știți doar să jigniți. Nu am să vă răspund, pentru că nu meritați, sunteți prea jos ca să pot să vă răspund”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterilor din plen.

Anterior, deputatul PNL Florin Roman a întrebat Guvernul, în plenul Camerei Deputaţilor unde sunt banii.


„Unde-s banii, hoţilor? În şpăgi, în comisioane, în spăgi pe care le daţi prin cimitire, în spăgi pe care le daţi prin tablouri. Abrogați OUG 114 și plecați. Domnule Dragnea elicopterul vă așteaptă pe terasă. Drum bun și până la Târgoviște să aveți tot ce trebuie”, a spus Roman.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci, la solicitarea grupului parlamentar al PNL. Tema propusă de PNL la „Orei premierului”este „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micșorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.