Vremea se răcește în următoarele zile. Care este prognoza pentru vestul țării

Vremea se răcește în următoarele zile. Care este prognoza pentru vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

După ce termometrele au arătat peste 20 de grade Celsius, astăzi, în majoritatea regiunilor, în această seară cerul va deveni variabil, cu înnorãri temporare, averse şi posibil descãrcãri electrice, mai ales seara şi noaptea, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Moldova şi pe suprafeţe mici posibil şi în zona deluroasã a Olteniei. În a doua parte a nopţii pe crestele montane vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Cu totul izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp, mai ales în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar pe arii restrânse şi în regiunile vestice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare caldã, chiar deosebit de caldã în regiunile sudice şi sud-estice, deşi valorile termice vor fi în scãdere faţã de ziua precedentã îndeosebi în vest, centru şi nord.


Cerul va fi temporar noros şi mai ales ziua vor fi ploi care vor avea şi caracter de aversã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, local în vestul, nordul, centrul ţãrii, în zonele deluroase şi montane şi doar izolat în rest. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, trecãtor, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, şi pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Duminică, vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã, chiar deosebit de caldã în regiunile sudice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii, unde mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea se vor semnala ploi în general slabe cantitativ. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse spre sfârşitul intervalului. Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi în zonele de creastã, unde va depãşi 80…90 km/h, dar local şi la cote mai reduse şi în rest, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…12 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi în jur de 20 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei, iar cele minime se vor situa între 1 şi 10 grade.

Luni, ploile vor continua, cel puțin în partea de vest a țării, unde se vor înregistrat temperaturi maxime de 10 grade Celsius pe timpul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.