Zeci de hectare de teren, afectate de incendii de vegetație. Mașini în...

Zeci de hectare de teren, afectate de incendii de vegetație. Mașini în pericol de a fi cuprinse de flăcări FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-470020055">

Codul galben de vânt puternic valabil ieri în Banat a făcut ca cea mai mică scânteie să devină un adevărat pericol. În mai multe zone din Caraș-Severin vegetația uscată s-a aprins și flăcările s-au extins rapid din cauza vântului.

Pompierii au fost chemați să intervină în Doman, Carașova, Coronini, Belobreșca sau Reșița, fiind afectate de foc aproximativ 25 de hectare. „Forțele Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit pentru lichidarea a 3 incendii de vegetație izbucnite pe raza localităților Doman (10 ha), Carașova (10 ha) și pe str. Lalelelor din Reșița, unde s-a aprins și un copac și exista riscul propagării la mai multe autovehicule parcate în zonă, iar Secția de Pompieri Moldova Nouă a lichidat alte două incendii de vegetație la Coronini (1,2 ha) și Belobreșca (3 ha)”, a transmis ISU Caraș-Severin.

În total, pe parcursul zilei de ieri, când la nivel național s-a sărbătorit Ziua Protecției Civile, pompierii militari cărășeni au avut nu mai puțin de 32 de misiuni, din care 19 intervenții SMURD, trei activități de informare preventivă și instruire a cetățenilor și șapte incendii de vegetație.

Sursa foto: ISU Caraș-Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.