ACS Poli şi-a minimalizat şansele la salvare după egalul cu Energeticianul. Răchită...

ACS Poli şi-a minimalizat şansele la salvare după egalul cu Energeticianul. Răchită a luat foc la adresa „ratangiilor”: „Ce vreţi, să mă duc acasă?” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

O nouă etapă s-a scurs fără ca ACS Poli să se apropie de obiectivul salvării în eşalonul secund. Timişorenii pregătiţi de Valeriu Răchită au obţinut doar un punct din încleştarea cu Energeticianul de pe teren propriu, scor 1-1, şi a rămas la 11 distanţă de prima poziţie care asigură rămânerea în B.

Gazdele de pe „Electrica” au ratat un penalty prin Bădăuţă şi au mai avut şanse uriaşe prin tânărul Lucian Oprea. Ambii jucători au fost certaţi de „Vivi” Răchită după fluierul final.

Formaţia startată de autorităţi mai avea oricum foarte puţin nisip în clepsidră. Teoretic matematica le mai face cu ochiul bănăţenilor care rămân totuşi doar pe locul 19, dar după acest joc mai sunt doar 21 de puncte puse în joc şi adversarele din faţă nu stau nici ele degeaba. Exemplu, Daco-Getica, grupare care a bătut surprinzător Argeşul…

Poate o sută de microbişti ai lui ACS Poli au răspuns sâmbătă dimineaţa la apelul clubului de a „trage” tare pentru o (nouă) salvare miraculoasă. În prima repriză, după un start aşa şi-aşa, Alex Bădăuţă putea deschide scorul în minutul 12. A trimis mai întâi cu capul în transversală după o centrare bună distribuită de Calugher, apoi pe continuarea fazei a reluat modest din unghi şi Axinte a reţinut. Goalkeeperul oaspeţilor, cu apariţii în tur tocmai la Lugoj, a fost eroul formaţiei „din Vale”. În minutul 27 Misăraş caută mingea prin piciorul lui Uyi şi Marius Omuţ nu are dubii, indică punctul cu var. De aici însă fostul vârf al Ripensiei şi ASU Poli, trimite moale, pe centru iar tânărul portar împrumutat de la Poli Iaşi reţine mingea! Axinte a făcut ce-i drept şi un pas în faţă, neobservat de arbitri.

După ce a „verificat terenul” cu câteva acţiune anterioare Vlad Tudorache, de la oaspeţi, a găsit calea spre gol în minutul 34 din faţa careului cu un şut cu interiorul în stânga lui Moldovan. Oaspeţii au intrat astfel cu un avantaj fragil la pauză.

Asalt în „a doua”

Terenul s-a înclinat apoi spre şinele de tramvai, căci imediat după pauză doar ACS Poli a părut formaţia interesată de faza ofensivă. În minutul 52 Chemin, intrat în locul lovitului Sidorenco, a centrat pe joc pentru celălalt nou intrat, Golda, atacantul a preluat fără probleme şi a trimis plasat în stânga lui Axinte pentru 1-1. Atacurile au continuat, inclusiv cu încercări de şut ale fundaşilor laterali ai timişorenilor, dar fără succes. Mai periculos au trimis Buzan (min. 71) şi Ţîgîrlaş (82), primul puţin pe lângă bara a doua, în timp ce celui din urmă i-a fost negat un gol la colţul scurt de acelaşi excelent portar al Energeticianului.

În ultimele minute al treilea jucător introdus de Răchită a irosit şansa de a aduce victoria. În cel puţin două rânduri. Având în minutul 84 doar portarul Axinte în faţă, pe care l-a luat însă la ţintă, pentru ca apoi să trimită uluitor peste poartă din şapte metri, cu latul, la „serva” aceluiaşi Chemin. Oaspeţii au mai încercat câteva contraatacuri, dar nici ele nu se pot declara foarte mulţumite cu doar un punct, care abia îi păstrează peste linie.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Uyi, Paramatti (cpt.), V. Olteanu – Calugher, D. Codrea, A. Manolache (46 Golda) – Buzan (80 L. Oprea), Bădăuţă, Sidorenco (36 Chemin). Antrenor: Valeriu Răchită.

Energeticianul: Axinte – Gunie, Misăraş, M. Ioniţă, An. Dragu (56 Ad. Voicu) – Cl. Petruş – Maxin 56 R. Petre), V. Tudorache, Cenaj, C. Ionică (cpt.) – Vl. Rusu (69 R. Enache). Antrenor: Viorel Tănase.

Valeriu Răchită: „Vinovat sunt eu!”

Imediat după fluierul final câţiva jucători ai gazdelor s-au prăbuşit pe gazon.


În drum spre vestiare Lucian Oprea a fost certat sever de Valeriu Răchită, care i-a reproşat ratările. În colimator a fost şi Alex Bădăuţă. „…să prindă ăla să râdă de tine!?”, i-a spus antrenorul printre altele. „Să vorbesc cu preşedintele, să plec la Ploieşti… Ce vreţi, să mă duc acasă?”, a mai strigat acesta.

Tehnicianul a fost mai calm, ca de obicei, la conferinţa de presă. „Eu sunt principalul vinovat, sunt managerul general al clubului, eu i-am introdus, eu i-am antrenat. Îmi asum. Am avut o reacţie la Lucian Oprea pentru că-l vedeam, când făceam antrenamentele tactice, că nu prindea tricoul de titular şi era supărat. Acum trebuie să fie mai supărat pentru că a ratat… Pe Alex Bădăuţă nu sunt supărat că a ratat penalti, ci modul în care a executat. Aşa, un pic zeflemist. Dacă dădea tare într-un colţ şi o scotea portarul…”, a explicat Răchită.

„Cred eu că rezultatul nu este conform cu realitatea din teren. Am început meciul cu o bară şi un penalti, la 0-0, şi am primit un gol dintr-o neglijenţă. A alunecat Dorin Codrea, deşi le-am spus că terenul pe anumite locuri e moale, am primit un gol pe o fază care nu anunţa nimic. Cam aici a fost momentul psihologic, ca să nu mai vorbesc de repriza a doua. În care cred că am avut şapte-opt ocazii de a marca, inclusiv cu poarta goală. Şi o să am o discuţie cu jucătorii pentru că erau nemulţumiţi unii că nu joacă. I-am introdus şi au ratat cu poarta goală sau singur cu portarul. S-a arătat că nu iau o decizie în favoarea unuia sau altuia, ci doar pentru a ne îndeplini obiectivul. Obiectiv care din păcate s-a îndepărtat”, a mai spus Valeriu Răchită despre joc.

„Am venit cu alt obiectiv, acela de a lua trei puncte. Am crezut foarte mult în acest obiectiv, am început foarte bine prima repriză. Am dominat, am avut posesia şi la singura greşeală Timişoara a avut penalti, apoi am avut câteva situaţii bune de contraatac dar nu le-am fructificat. A doua repriză, ne-am retras inexplicabil. Am cedat mijlocul terenului, ceea ce nu le-am cerut la pauză, din contră, să punem presiune pe purtătorul de balon. Am avut şi şansă, dar au avut şi ei şansă pe final la două contraatacuri tăioase ale noastre, create de Tudorache, păcat că nu am fost mai inspiraţi la ultima pasă. Păcat că s-a terminat aşa, nu ajută pe nimeni. Pentru mine şi echipa mea e un plus. Un punct câştigat în deplasare. Şi ţin să-i felicit pe băieţi pentru atitudine şi pentru caracterul de care au dat dovadă până la final”, au fost vorbele lui Viorel Tănase, „principalul” aflat la primul joc pe banca Energeticianului.

Pe „Ştiinţa” cu ASU Poli!

În etapa următoare ACS Poli joacă pe terenul concitadinei ASU Politehnica. Se pare că meciul nu a putut fi programat pe „Dan Păltinişanu”, deoarece în aceeaşi zi are loc şi partida de rugby Saracens – Dinamo, deşi aceasta e trecută pe site-ul FRR ca având loc în Ronaţ… Departamentul de competiţii al FRF nu a fost înduplecat pentru o altă zi de disputare, „pe masă” fiind şi propunerea de a se juca miercuri, astfel că cel puţin deocamdată „Derby-ul Poli” e stabilit pentru vineri, 26 aprilie, de la ora 11.00, pe arena „Ştiinţa”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.