ACS Poli înfruntă Energeticianul într-un duel care se anunţă foarte aprins. Valeriu...

ACS Poli înfruntă Energeticianul într-un duel care se anunţă foarte aprins. Valeriu Răchită: „Să le luăm locul!”

0
DISTRIBUIȚI

Gruparea timişoreană care a trecut prin atâtea şi atâtea probleme încă trage speranţe la o salvare miraculoasă de la retrogradare. Mâine, ACS Poli o întâlneşte pe Energeticianul, club aflat în cădere liberă în clasament, dar care şi-a schimbat antrenorul chiar înaintea deplasării pe Bega. Mai mult, Valeriu Răchită are şi o posibilă absenţă foarte importantă din defensivă.

Gruparea care îşi dispută meciurile de acasă la Petroşani a avut parte de un retur de coşmar după ce la începutul sezonului părea printre echipele de top ale eşalonului. Acum Energeticianul e la doar trei puncte de zona roşie şi ACS Poli vrea să micşoreze distanţa. Răchită nu e încântat că pe banca oaspeţilor de mâine a sosit Viorel Tânase, după ce în runda trecută echipa a fost condusă de „secundul” Emil Szolomajer în eşecul dramatic, scor 2-3, cu Ripensia.

„Încă un meci extrem de important, poate cel mai important din această perioadă, pentru că jucăm cu echipa de deasupra liniei, cu targetul nostru să zicem aşa. Ţinta noastră e să le luăm locul celor de la Energeticianul, să le luăm locul, sunt 11 puncte între noi şi ei, sperăm ca de mâine să fie doar opt şi să continuăm să adunăm puncte şi ei să piardă. Nu pot să fiu ipocrit şi să spun că după meciul cu noi îmi doresc ca ei să câştige toate meciurile. Există o situaţie delicată pentru că ei şi-au schimbat antrenorul. Sperăm să o facă după meciul cu noi. Acum probabil totul se va schimba. Încerc să-i capacitez pe jucători, ştiu ultimele rezultate ale Energeticianului, dar le-am atras atenţia că sunt o echipă cu jucători tineri, de valoare, şi cei care au experienţă, Ionică, Vlad Rusu, sunt jucători foarte buni pentru Liga a II-a.


Sper că am reuşit să-i remontez psihic după înfrângerea de la Târgovişte şi aştept mâine o reacţie pozitivă din partea lor”, a declarat Valeriu Răchită, tehnicianul lui ACS Poli.

„Există acea vorbă, că se va crea un şoc. Sunt convins că jucătorii vor da mai mult ca să prindă locul de titular. Vom vedea mâine, după joc. Îl stiu ca jucător, e prima dată când îl voi intâlni ca antrenor.”, a precizat „Vivi” Răchită despre următorul omolog. „A revenit Maxin, care a lipsit, va juca. D. Lung, Neacşa nu vor juca, dar au jucători tineri şi de valoare. De la mijloc în sus Energeticianul poate pune probleme oricărei echipe… Ripensia a câştigat, aşa cum a recunoscut Alex Pelici, cu noroc, în prelungiri… Sunt jucători tineri, cu valoare, dar sper ca jucătorii mei, cu experienţă, să se impună mâine”, a adăugat „principalul” alb-violeţilor.

Pe lângă Rogoveanu, gazdele nu vor putea miza nici pe Dănuţ Munteanu (suspendat), dar griji sunt şi în privinţa italianului Lorenzo Paramatti, incert după durerile resimţite la jocul cu Chindia. Pe lângă modificările impuse de situaţie ex-petrolistul va mai efectua o schimbare în echipă, fiind vorba de „unul dintre jucătorii de la care aşteptam mai mult la Târgovişte”.

Încrâncenare şi în afara terenului?

Pe lângă că-şi fac griji în privinţa jocurilor de culise, timişorenii ar putea să se aştepte la o replică dură din partea vizitatorilor după ce Radu Birlică a vorbit în urmă cu câteva luni la GSP Live despre implicarea omului de afaceri, conducătorul Energeticianului, la un alt club din eşalonul secund, prin faptul că aceleaşi firme sprijină echipele. Referirea fiind la Luceafărul, club care are în acte altă conducere. „E problema conducătorilor, eu mă axez pe echipă”, s-a rezumat să comenteze Valeriu Răchită.

Partida ACS Poli – Energeticianul se dispută mâine, de la ora 11.00, pe arena Electica, în runda a 31-a a Ligii a II-a. Formaţia din Valea Jiului are 33 de puncte şi ocupă locul 14, timişorenii cu 22 de puncte ocupă penultima poziţie în B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.