ACS Poli a pierdut la Târgovişte şi şi-a scăzut şansele la salvare....

ACS Poli a pierdut la Târgovişte şi şi-a scăzut şansele la salvare. Un gol din penalty a decis soarta celor trei puncte

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli şi-a întrerupt seria pozitivă din această primăvară la Târgovişte. Gazda Chindia s-a impus scurt, scor 1-0, în urma unui penalty transformat de Cristian Cherchez. În urma acestui eşec şansele elevilor lui Valeriu Răchită de a rămâne în Liga a II-a au scăzut considerabil.

ACS Poli nu a început rău pe arena „Eugen Popescu”, una folosită nici măcar pe jumătate din cauza stării avansate de degradare. Totuşi, gazdele au început să controleze treptat ostilităţile şi declicul a venit devreme. În minutul 17 Calugher intervine hazardat asupra lui Florea iar Cherchez l-a învins pe Dinu Moldovan din penalty, deşi goalkeeperul intuise direcţia execuţiei.

Elevii lui Răchită nu au mai reuşit nici să ţină bine de minge, astfel că Chindia şi-a înteţit ofensiva în încercarea de a „rezolva” soarta punctelor. Aproape de golul 2 a fost Florea, care în minutul 40 a trimis lobat, în cros, dar transversala l-a salvat pe Dinu Moldovan.

În minutul 59 şi unul dintre oamenii de bază a-i timişorenilor greşeşte, Paramatti trimite prea slab cu capul către Moldovan, dar Cherchez trimite insuficient de puternic şi balonul trece agonizant pe lângă ţintă, bară-exterioară şi aut de poartă.


În ciuda dominării gazdelor, la faza imediat următoare nu a lipsit mult ca Ţîgîrlaş să facă 1-1 cu o minge împunsă dintre fundaşii Chindiei. Italianul a fost schimbat apoi cu Bilia, poate şi din cauze medicale.

Putea fi însă totodată 2-0 în minutul 71, când Valentin Alexandru a preferat să şuteze în loc să paseze, dar Moldovan a deturnat balonul în unghi, la Florea, care aştepta şi prima minge, dar reluarea sa din poziţie mai grea a fost blocată de acelaşi goalkeeper. Mai mult, şase minute mai târziu, Dinu Moldovan s-a opus în careul mic unei lovituri de cap trimise de Leca. Două minute mai târziu acelaşi portar s-a opus unei mingi trimise de Şerban direct din corner. Minutul 75 a adus o fază interesantă şi la poarta cealaltă, dar Sidorenco nu a putut plasa din lateral pe spaţiul porţii după o acţiune personală în banda stângă.

ACS Poli a rămas în joc, dar ultimele minute au fost ale gazdelor, care-şi puteau mări avantajul şi prin Mihaiu, dar noul intrat a trimis alături în minutul 90. În prelungiri Golda a fost lansat bine de Chemin, dar a driblat în lateral în timp ce Aioani se îndrepta spre el şi faza s-a stins apoi în careul aglomerat.

Timişorenii pleacă astfel acasă fără niciun punct de sub Turnul Chindiei, acolo unde formaţia gazdă a revenit cu 66 de puncte pe locul 2. ACS Poli, în schimb, şi-a scăzut şansele la supravieţuire, fiind din nou pe 19, la un punct în spatele Baloteştiului, care a acumulat şi ea doar 23 de puncte. Elevii lui Valeriu Răchită reuşiseră să lege patru rezultate pozitive înaintea duelului cu trupa lui Viorel Moldovan.

Chindia: Aioani – Martac, B. Şandru, Leca, D. Panait – Neguţ, D. Novac, L. Mihai, An. Şerban – D. Florea (82, V. Raţă), Cherchez (cpt., 66, V. Alexandru). Antrenor: Viorel Moldovan

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti (cpt. 61, Bilia), Uyi, V. Olteanu – D. Munteanu (70, Chemin), Calugher – Sidorenco, A. Manolache, Buzan – Bădăuţă (57, Golda). Antrenor: Valeriu Răchită

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.