ACS Poli a rămas în luptă după succesul la limită cu Metaloglobus....

ACS Poli a rămas în luptă după succesul la limită cu Metaloglobus. Poliţiştii locali au protejat arbitrii de furia oaspeţilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ACS Poli a obţinut trei puncte mari care îi sporesc şansele teoretice la salvarea de la retrogradare. Elevii lui Valeriu Răchită s-au impus în faţa revelaţiei Metaloglobus Bucureşti, scor 1-0, în urma unui penalty transformat de Alex Bădăuţă. Oaspeţii pregătiţi de Laszlo Balint au contestat arbitrajul iar la final au creat un meleu în care au fost implicaţi şi timişoreni.

Pe o vreme foarte bună la „Electrica”, gazdele au avut primele şanse la poarta lui Geantă, titularizat surprinzător în locul lui Iacob la oaspeţi. Dar Bădăuţă (min. 7) şi Buzan (12) nu l-au testat pe goalkeeperul lui „Metalo”, căci şuturile lor, primul dintr-o „liberă”, al doilea din acţiune, au ocolit poarta. Abia în minutul 14 „Bădă” a trimis pe direcţia portarului, dar prea slab. Destul de apatici în primele minute, bucureştenii puteau profita în minutul 38 de eroarea lui Olteanu, care a aşezat balonul cu capul pentru Potecea dar acesta a întârziat execuţia şi şutul a fost slab, pe lângă poarta lui Dinu Moldovan. Oaspeţii au terminat totuşi ceva mai bine prima repriză, în minutul 43, Vîlceanu a avut o poziţie bună, dar şutul său pe jos a trecut din nou pe lângă stâlpul din stânga lui Moldovan.

Un Moldovan s-a aflat şi în tribune, celebrul Viorel Moldovan, antrenorul Chindiei, care mâine are meci în „Ciarda Roşie” şi a venit să o spioneze pe adversara din weekend, timişoeana de la Pădurea Verde.

Partea a doua a început excelent pentru gazde. Buzan a reluat în braţul lui Frâncu şi „centralul” Sergiu Popa a indicat punctul cu var. Bădăuţă nu a avut emoţii şi a înscris în stânga lui Geantă din penalty-ul din minutul 51. ACS Poli a mai ameninţat prin nou intratul Golda (62) şi Manolache (65). Dar pe final a preferat să conserve rezultatul. Metaloglobus a beneficiat în minutul 68 de o lovitură liberă periculoasă, dar Ovidiu Herea nu l-a putut învinge pe Moldovan. Pus la treabă şi la cornerul care a urmat. Cu opt minute înainte de final atacurile haotice ale oaspeţilor erau să dea roade, dar Frâncu nu şi-a putut răscumpăra greşeala şi a trimis doar în bară.

Pentru ACS Poli victoria înseamnă o apropiere la zece puncte de liman, cu nouă meciuri rămase de disputat. Metaloglobus mai are şi ea emoţii, cu cele doar 34 de puncte strânse.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, A. Manolache – Sidorenco, S. Chemin (78 Bilia), Buzan (61 Golda) – Bădăuță (86, L. Oprea). Antrenor: Valeriu Răchită

Metaloglobus: R. Geantă – Fl. Plămadă (81, Sota Mino), Frîncu, Caramalău, Negotei – Lungu, An. Ionescu (75, Ghenovici) – Potecea (59, M. Vlad), Cl. Herea, R. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.). Antrenor: Laszlo Balint.

Răchită: „Victoria ne obligă”

Valeriu Răchită era încântat că cele trei puncte au fost obţinute şi astfel lupta poate continua, cu şanse mai mari.


„Această victorie ne obligă, suporterii noştri acum cred în salvare, noi am crezut de la început. Un meci nu foarte spectaculos, dar noi ne-am făcut tactica pentru a câştiga cele trei puncte. Spectacolul îl lăsăm pentru data de 2 iunie, când vom face un meci demonstrativ… Stafful cu suporterii. Voi juca şi eu atacant… La determinare, la condiţie fizică, la multe (s-a făcut diferenţa), dar voi avea timp să anilizez meciul şi deja ne gândim la meciul de duminică. Mâine voi merge şi eu în Ciarda Roşie pentru că vreau să-i întorc vizita lui Viorel Moldovan. L-am văzut în tribune, printre picături”, a declarat „Vivi” Răchită.

„Toată lumea a văzut, rezultat nedrept, nu am ce să le reproşez elevilor mei, poate un pic mai multă hotărâre la finalizare şi determinare în treimea adversă. Din păcate cred că din nou suntem văduviţi de puncte, dintr-un penalty, care a fost judecat cu măsură diferită – aceeaşi fază în prima repriză la şutul lui Claudiu Herea în mâna fundaşului, nu s-a dat nimic. Ştiu că nu se dă, dar la fel trebuia să se procedeze şi la acea fază, fundaşul meu nu a avut timp să-şi ferească mâna. E o situaţie care ne preocupă, am adunat doar două puncte din ultimele trei meciuri şi urmează un joc foarte dificil acasă cu UTA. S-a văzut azi, primele 10-15 minute că ne-am adaptat foarte greu de suprafaţa de joc. Ne-am antrenat doar pe sintetic şi se vede. Iarba a fost mare, terenul moale. Nu e o scuză, dar e şi o cauză… Am avut reacţie, am pus presiune, ne-am creat ocazii. Nu am reuşit să avem construcţia dorită… Am avut şi dificultăţi în alcătuirea primului 11. Plămadă a jucat fundaş dreapta, am făcut improvizaţii… avem suspendaţi şi accidentaţi. Şi Iacob a avut mici probleme musculare şi nu am dorit să riscăm…”, a spus şi Laszlo Balint, tehnicianul lui „Metalo”.

Meleu la final

Jucătorii oaspeţi s-au contrat la final cu cei gazdă. Se pare că experimentatul Ovidiu Hera a avut un conflict cu Paramatti, căpitanul gazdelor. Apoi ţinta oaspeţilor a fost brigada condusă de aiudeanul Sergiu Popa. Inclusiv conducătorii gazdelor au intervenit între tabere iar poliţiştii locali cu sediul la doi paşi au intrat pe gazon pentru a-i escorta în siguranţă pe arbitri.

„Principalul” formaţiei din Pantelimon, care s-a arătat la rându său supărat pe arbitraj a comentat că „e normal să fim nervoşi, a doua deplasare consecutivă pierdem pe decizii de arbitraj…”.

„Aşa aş putea şi eu să spun că au fost foarte multe faze la limită interpretate pentru ei. Şi eu sunt supărat, negru, când pierd. Să vedem, pe joc, în afară de o situaţie-două, la învălmăşeală, nu ne-au surprins. Greşesc dacă pun eşecul pe seama arbitrajului (…) Ovidiu Herea era foarte nervos şi că jucătorii noştri, pe care nu-i cunoştea, au îndrăznit să-l bată, la fotbal nu altceva… L-am trimis pe domnul preşedinte să aplaneze conflictul, dar nu a fost conflict, un meleu ca la fotbal”, a comentat Răchită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.