ACS Poli, doar victoria ca soluţie în „intermediara” cu Metaloglobus. Valeriu Răchită...

ACS Poli, doar victoria ca soluţie în „intermediara” cu Metaloglobus. Valeriu Răchită şi-a dorit trei jucători care au ajuns sub comanda lui Laszlo Balint

0
DISTRIBUIȚI

Rămasă la 12 puncte distanţă de salvare cu 10 runde de jucat în B, ACS Poli are nevoie neapărat de o victorie cu revelaţia Metaloglobus, formaţie care a făcut un salt calitativ vizibil în iarnă. Valeriu Răchită nu are tot lotul valid nici pentru jocul dificil cu gruparea din Pantelimon, dar aşteaptă ca ocaziile ratate în Gorj să se răzbune contra formaţiei pregătite de Laszlo Balint.

„Aşteptăm cele trei puncte, deşi venim după trei rezultate pozitive, dintre care doar o victorie, remizele nu prea ne ajută. Trec etapele, un punct în situaţia noastră e puţin. Vom încerca să incepem meciul cu atitudine pentru trei puncte. Meciul va fi numai pentru victorie”, a declarat „Vivi” Răchită.

Antrenorul lui ACS Poli aşteaptă mai multă eficienţă de la atac şi mai puţină permeabilitate de la defensivă după un 1-1 la Tg. Jiu cu Pandurii. „Am citit declaraţia lui Balint, de azi, că nu suntem resemnaţi, noi nu vom fi resemnaţi decât atunci când matematic nu vom scăpa, dar şi atunci vom juca la maximum. Aştept o reacţie de la jucătorii mei, faţă de prima repriză de la Pandurii, în care am avut şase-şapte ocazii de a marca… Nu o să mai avem atâte de multe ocazii, pentru că întâlnim o echipă cu jucători valoroşi, cu multe meciuri în Liga I şi a II-a. Şi sper ca mâine după meci să fim bucuroşi şi să ne putem uita unii în ochii altora după cele trei puncte”, a mai spus „principalul” lui ACS Poli.

Răchită are două absenţe notabile pentru duelul de mâine. Rogoveanu, care urmează să-şi scoată ghipsul de la picior la finele săptămânii, şi Calugher, suspendat după eliminarea din jocul cu Pandurii.


În schimb, „a revenit în lot Codrea după cartonaşul roşu, pentru care a stat cu Baloteşti, şi accidentarea suferită tot cu Snagov”.

„Mi-aş dori să am o echipă care se apără perfect. Din păcate, toate golurile au fost greşeli personale… Lucruri pe care nu le poţi lucra. Aştept ca mâine să fie un meci la care nu primim gol şi să câştigăm mai clar. Avem şi asa suporterii greu incercatţi. Unii dintre ei în vârstă şi nu vrem să le provocăm infarcturi”, a precizat Răchită despre faza de apărare.

Partida ACS Poli – Metaloglobus se joacă mâine, de la ora 15.00, în runda a 29-a a Ligii a II-a. Fapt care ar putea afecta audienţa şi aşa destul de redusă a timişorenilor. „A fost o surpriză plăcută la Tg. Jiu, când am văzut acea mică dar inimoasă galerie, cu o tobă .. Am tranşat şi acel episod, de la meciul cu Baloteşti. Schimbarea lui Sidorenco, când au reacţionat negativ, ne-am lămurit. Mâine la ora 15.00, timp frumos, îi aşteptăm pe suporteri, cât mai mulţi. Jucătorii simt. Dacă ar fi doar neamurile, ziariştii şi zece suporteri, te simţi ca la un amical”, a conchis Răchită.

Metaloglobus a suferit etapa trecută primul semieşec acasă din 2019, în acel 1-1 cu Ripensia, gruparea din Bucureşti e acum pe locul 10, cu 34 de puncte. Tehnicianul lui ACS Poli a analizat şi punctele forte ale elevilor lui Balint: „Fazele fixe sunt foarte periculoase, Ghenovici, fraţii Herea, sunt printre cei mai buni executanţi din primele ligi. Şi pe tranziţie pozitivă sunt foarte periculoşi”. Răchită a colaborat cu Balint la Snagov şi i-a şi fost adversar, dar nu simte o rivalitate cu poate cel mai apreciat antrenor din eşalonul secund. „A terminat cu Snagov pe primul loc anul trecut şi aici a început, ei şi Chindia sunt neînvinşi (în 2019). M-am întâlnit la Tg. Mureş unde am făcut 1-1 în deplasare. Nu există rivalitate…”, a concluzionat acesta.

„Vivi” Răchită nu s-a ferit să vorbească despre cei trei jucători care au ales „Metalo” în iarnă în detrimentul „Electricii” ca destinatţie: „Pe (Florin) Plămadă, Lungu şi Claudiu Herea îi voiam aici, s-au dus acolo”.

„Ne confrutăm cu ceva probleme de lot. Căutăm cele mai bune soluţii ca să nu ne întoarcem cu mâna goală. Întâlnim o echipă rănită, în criză mare de puncte, care încă sperăm şi de aceea suntem conştienţi că trebuie să fim extrem de precauţi în abordarea lui”, a prefaţa Laszlo Balint întâlnirea de la Pădurea Verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.