ACS Poli şi Ripensia revin acasă cu câte un punct de la...

ACS Poli şi Ripensia revin acasă cu câte un punct de la Târgu Jiu şi Bucureşti. Formaţia pregătită de Valeriu Răchită a înscris cu un om în minus

0
DISTRIBUIȚI

Echipele timişorene care au jucat în deplasare în runda a 28-a a Ligii a II-a au obţinut remize. Atât meciul Pandurii Tg. Jiu – ACS Poli, cât şi Metaloglobus – Ripensia, s-a încheiat cu scorul de 1-1. De asemenea, în ambele cazuri gazdele au fost cele care au marcat primul gol. O misiunea mai dificilă au avut elevii lui Valeriu Răchită, care au înscris în inferioritate numerică în Oltenia.

Penultima clasată a început cum nu se putea mai rău partida de la Târgu Jiu. În minutul 6 Blejdea l-a învins pe Dinu Moldovan din interiorul careului în urma unei centrări trimise de Tudoran. Timişorenii au replicat prin şuturile lui Manolache (min. 10) şi Bădăuţă (32), ultimul din lovitură liberă, dar portarul Costache s-a opus. Răchită a mutat devreme şi l-a introdus pe Ţîgîrlaş în locul lui Bilia pentru un flanc drept mai ofensiv. Uyi şi Paramatti au mai ameninţat buturile gorjenilor cu lovituri de cap înainte de pauză, în timp ce gazdele au fost periculoşi în prelungirile primei părţi, prin acelaşi Blejdea.

ACS Poli putea egala în minutul 58, dar Sidorenco nu a reuşit să înscrie după ce a rămas singur cu goalkeeperul gorjenilor. Meciul părea că se „răceşte” în partea a doua. Mai mult, în minutul 73 Calugher a văzut al doilea „galben” şi i-a lăsat pe timişoreni în inferioritate numerică. Dar în ciuda inferiorităţii elevii lui „Vivi” Răchită au reuşit egalarea două minute mai târziu.


Bădăuţă a executat o lovitură liberă, mingea a fost deviată de Golda la Ţîgîrlaş, care a trimis în poartă cu ajutorul barei!

Punctul nu o ajută însă foarte mult pe ACS Poli, care rămâne pe locul 19, cu doar 19 puncte, deocamdată tot la 11 distanţă de salvare.

Pandurii: Al. Costache – Brînzan (cpt.), Oiţă, R. Bratu, Al. Vasilescu – Raiciu, Trancă, Vodă – Tudoran, P. Popescu (62, Dodoi), Blejdea. Antrenor: Adrian Bogoi.

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia (35, Ţîgîrlaş), Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu – Calugher, D. Munteanu (61, Golda), A. Manolache – Buzan, Bădăuţă, Sidorenco (84, Chemin). Antrenor: Valeriu Răchită.

Un punct şi din Pantelimon

Ripensia nu a început chiar aşa de rău partida de pe terenul Metaloglobusului. A dominat parţial prima parte, dar pe finalul primei părţi bucureştenii au forţat tot mai mult şi în cele din urmă au deschis scorul în minutul 40 prin Potecea. Atacantul gazdelor a recepţionat un balon trimis din prima de Ghenovici în careu şi a punctat cu un şut la colţul lung.

Roş-galbenii au insistat tot mai mult în jumătatea adversă cu trecerea timpului şi până la urmă au fost răsplătiţi. Cu un sfert de oră înainte de final Popovici a dejucat pasul la ofsaid şi a înscris cu un şut „pe sub” Iacob ieşit în întâmpinare. Pe final s-a jucat pe contre, dar niciuna dintre combatante nu a reuşit golul victorios.

Pentru „Ripi” egalul de la Bucureşti se poate dovedi foarte preţios. Timişorenii rămân pe 9, cu 36 de puncte, păstrând astfel un avans de două puncte faţă de „Metalo”.

Metaloglobus: Fl. Iacob (cpt.) – Costache, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei – Vîlceanu, Lungu, An. Ionescu, Ghenovici (80, Vl. Vlad) – Potecea, Cl. Herea. Antrenor: Laszlo Balint

Ripensia: H. Moldovan – B. Străuţ, Tînc, Hecsko, C. Toma (cpt., 46, A. Popa) – Anghelina, Zaluschi (68, Drăghici) – Monea (76, Chera), C-tin Stoica, Dumiter – Popovici. Antrenor: Alexandru Pelici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.