Alina Gorghiu despre referendumul pe justiție: „Reprezintă șansa României de a bloca...

Alina Gorghiu despre referendumul pe justiție: „Reprezintă șansa României de a bloca PSD”

0
DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la Timișoara, că referendumul pe justiție reprezintă „șansa României de a bloca PSD” și că este nevoie ca acesta să fie susținut de întreaga clasă politică „responsabilă”.

„Situația de acum este mai gravă decât cea din 2017, din cauza a ceea ce face PSD. De aceea noi toți, electoratul din România, poporul din România, trebuie să aibă ocazia și posibilitatea să se pronunțe asupra unor probleme de interes. De aceea este necesară mai mult ca niciodată o nouă consultare a Parlamentului pe temele pe care președintele Llaus Iohannis le-a anunțat. Gândiți-vă că suntem cu toții martorii unei nebunii care durează de doi ani și ceva de zile a PSD, care, din păcate, a escaladat de la săptămână la săptămână, consecințele posibile ale ordonanțelor de urgență pregătite în laboratoarele dumnealor reprezentând un risc istoric pentru țara noastră. Evident că, în aceste condiții, referendumul pe care l-a convocat președintele Iohannis, l-a anunțat astăzi în mod ferm președintele Klaus Iohannis, reprezintă șansa României de a bloca PSD și în mod cert este nevoie de sprijinul întregii clase politice responsabile pentru a avea un referendum care să mențină o direcție corectă pentru România”, a afirmat Alina Gorghiu.

De asemenea, fostul președinte al PNL a adăugat că doar convocarea unui referendum pe justiție și un vot din partea românilor „mai pot opri planurile PSD”.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a avut un punct culminant ieri și, din păcate, riscă să arunce România într-o perioadă neagră a istoriei și într-o zonă gri a Europei.


Nu vreau să reiau toate declarațiile liderilor europeni, declarațiile șefilor instituțiilor europene de ieri, însă cu toții au făcut declarații care au un numitor comun. Și anume, faptul că sunt consecințe palpabile, previzibile ale actelor normative în materie de justiție pe care PSD dorește să le adopte, iar aceste consecințe previzibile sunt enorme”, a declarat Alina Gorghiu.

Totodată, senatorul PNL de Timiș a mai precizat că PSD este „obsedat” de două probleme „esențiale”, care vor fi clarificate în timpul referendumului din 26 mai

„Cele două probleme esențiale de care este obsedat PSD sunt următoarele: dacă persoanele condamnate pentru corupție pot fi amnistiate și dacă Guvernul poate să adopte ordonanțe de urgență în materia legislației penale și modificări ale sistemului judiciar sau din 26 mai încolo nu vom mai fi de acord cu genul acesta de modificări și vom instaura un embargou al ordonanțelor de urgență pe tema justiției”, a afirmat Alina Gorghiu.

Fostul lider al PNL a mai precizat că una dintre marile vulnerabilități ale Constituției este sistemul ordonanțelor de urgență care nu pot fi atacate la Curtea Constituțională a României decât de Avocatul Poporului.

„Dacă ar fi existat o prevedere astfel încât ordonanțele să poată fi atacate de CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție sau președintele României, vă asigur că peste 90% din ordonanțele acestui Guvern se aflau pe masa CCR și ar fi fost declarate neconstituționale. Ca atare, aștept și eu și colegii mei din PNL convocarea plenului reunit cât se poate de repede, pentru ca Parlamentul în formulă completă să dea avizul consultativ pe temele propuse de președintele României, întrebările sunt lesne de anticipat și mă aștept să văd încă de astăzi, după ce se vor trezi din buimăceală cei de la PSD, să văd reacția PSD-ului. Să văd dacă PSD va alege între curățirea istoricului penal al domnului Dragnea sau va alege interesul României. Eu încă sper că mai sunt oameni așezați și raționali în PSD, care să înțeleagă că România nu înseamnă Liviu Dragnea și că nu se poate pune semnul egal între aceștia”, a conchis Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.