Apar două parcări mari în locul garajelor demolate. În ce zonă din...

Apar două parcări mari în locul garajelor demolate. În ce zonă din Timișoara au fost amenajate și unde se va întâmpla la fel

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că cel mai probabil săptămâna viitoare vor fi finalizate lucrările de amenajare a două mari parcări, care au fost realizate în locul eliberat ca urmare a demolării garajelor. Potrivit edilului, parcările sunt realizate în cartierul Soarelui.

Conform primarului Timișoarei, continuă campania de demolare a garajelor, astfel că se va ajunge să se intervină în toate cartierele orașului.

“Am avut o discuție de dimineață cu domnul director Răvășilă și i-am cerut să intervină și în cartierul Calea Lipovei și în Calea Șagului, Dâmbovița, în zonele unde mai sunt spații potrivite pentru a fi amenajate ca parcări și spații verzi. Să facă notificările de rigoare și să trecem la demolare.


Sigur, în multe locuri s-au făcut notificările, mai sunt și câteva situații încurcate juridic, pentru că sunt cereri de restituire a terenurilor dintre blocuri. Vă dați seama ce tâmpenie este asta? Ce să faci cu terenul dintre blocuri? Că n-o să dăm autorizație să se construiască acolo și totuși sunt cereri de restituire, sunt procese în derulare care ne țin pe loc, ne împiedică să intervenim, să facem amenajările așa cum am vrea să le facem și cum își doresc cetățenii care locuiesc în acele blocuri”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit edilului, în majoritatea locațiilor din Timișoara unde au fost construite blocuri în urmă cu aproximativ 50 de ani nu au mai fost făcute investiții, astfel că oamenii nu au unde să-și lase mașinile.

“Este știut, de când au fost construite blocurile, în urmă cu 50 de ani aproximativ, când s-au construit masiv blocuri în Timișoara, în majoritatea covârșitoare, putem să spunem că în cvasi-totalitatea locațiilor nu s-a făcut nicio intervenție, totul a rămas de izbeliște. Oamenii nu au unde să-și țină mașinile, și le țin pe noroi, pe pământ când e uscat și nu ai nici spații verzi și nici parcări civilizate. Vom continua această campanie de a realiza parcări în întregul oraș, iar acolo unde spațiile sunt mai largi, vom face parcări supraterane, cum am menționat și altă dată. O să luăm din start acordul locatarilor să nu ne trezim ca și în Calea Martirilor, unde am vorbit mult despre dorința de a face o parcare dublu nivel și locatarii nu au fost de acord. I-am înțeles, că am fost personal la discuții cu ei, și până la urmă am convenit pe o anumită amenajare la sol, care pe ei îi satisface”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.