Aplicație pe telefon, prin care părinții află în timp real ce fac...

Aplicație pe telefon, prin care părinții află în timp real ce fac copiii la școală

0
DISTRIBUIȚI

elevi

O şcoală foloseşte catalogul virtual, o aplicație pe telefon cu ajutorul căreia părinţii află în timp real care este comportamentul copiilor la școală, dacă au lipsit sau ce note au luat. Proiectul pilot se numește „Note în catalog”.

Conducerea școlii „Tudor Vladimirescu” din Pitești a decis să implementeze, în luna martie, un proiect prin care părinții să fie ținuți la curent, în timp real, cu ce fac copiii la școală. Cu ajutorul aplicației „Note în catalog”, părinții află notele copiilor lor, absentele și cum se comportă la ore.

„Este un proiect pilot.


Fiecare părinte își descarcă aplicația în telefon, la fel și profesorii și diriginții. Se intră pe platformă, la fiecare elev se pune nota. Părintele aude pe telefon notificarea și vede în timp real nota respectivă. Se văd notele, absențele și chiar comportamentul copilului. Bulinele roșii înseamnă că elevul nu avut uniformă iar cele negre, de exemplu, că deranjat o oră”, a declarat directorul Școlii „Tudor Vladimirescu”, Magdalena Crivac.

Crivac a menționat faptul că 947 de elevi sunt incluși în acest catalog virtual, fiind vorba despre școlari începând din clasele pregătitoare până la a VIII-a.

„Aceasta aplicație a fost foarte bine primită. Chiar în această săptămână un părinte mi-a spus că era la serviciu și a primit nota copilului. Apoi le-a povestit tuturor colegilor cum îl anunță pe el școală în timp real. Aplicația are nu mai puncte forte. Părintele imediat poate reacționa și vine la școală să vadă ce se întâmplă, iar înainte afla la ședințe. Elevul nu mai poate minți. În plus, la fiecare sfârșit de lună este trimis un raport unde sunt trecute totalul absențelor și dacă copilul a crescut sau a scăzut la învățătură”, a mai spus directorul școlii.

Magdalena Crivac a mai precizat că deocamdată nu sunt costuri cu acest catalog virtual, iar acest proiect se va derula până pe 15 iunie. Dacă rezultatele sunt bune atunci el va continua.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.