ACS Poli a câştigat derby-ul orgoliilor cu ASU Politehnica. Mesajele ironice nu...

ACS Poli a câştigat derby-ul orgoliilor cu ASU Politehnica. Mesajele ironice nu i-au afectat pe elevii lui Valeriu Răchită FOTO & VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica şi-a dezamăgit susţinătorii de Paşti. ACS Poli s-a impus din nou ca oaspete pe „Dan Păltinişanu”, scor 1-0 după reuşita frumoasă a lui Sorel Chemin.

Meciul în sine nu a oferit prea multe in prima parte. Ocaziile mai notabile au fost ale alb-violeţilor gazdă. In minutul 17, Cristi Ene a fost găsit in colţul careului mic de centrarea lui Cherecheş, dar a şutat in plasa laterală. Iar in finalul reprizei Ursu a trimis cu capul pe lângă vinclu.

In repriza secundă spiritele s-au agitat. ACS Poli a jucat mai dur şi a deschis scorul printr-o reuşită superbă a francezului Sorel Chemin, in sfârşit titularizat de Răchită acesta a catapultat mingea in vinclul lui Murariu in minutul 54.

ASU Politehnica a presat până la final, dar echipa a părut mai mult ruptă in două decât periculoasă. Şuturile de la distanţă fiind anemice şi imprecise. Până la urmă cea mai mare ocazie a aparţinut tot lui ACS Poli, Golda a fost găsit in marginea careului, dar Murariu s-a opus golului de 0-2 in minutul 79. Autorul ratării a fost eliminat peste trei minute, pentru o intrare dură asupra lui Bedea, dar chiar şi în inferioritate reduta lui Uyi şi compania a rezistat.

S-a incheiat 0-1 şi cele trei puncte menţin aprinse speranţele lui ACS Poli la supravieţuire. Jucătorii lui ASU Poli au fost aspru certaţi la final şi se pot revanşa doar dacă se impun la Arad săptămâna viitoare.

Scorul a fost altul în tribune

Jocul de pe „Marele oval” dintre cele două „Poli” a inceput cu multe inţepături pentru „oaspeţi”. „AC RECAŞ NU E POLI”, a fost bannerul care a tronat deasupra tribunei a doua. Alte mesaje au fost adresate edilului-şef, Nicolae Robu: „In 2012 ai inventat o Poli pentru interesele tale”, respectiv „Vopsitule, vezi-ti de interesele tale”, aşezate ca să fie vizibile dinspre oficială. Suporterii trupei lui Valeriu Răchită au fost separaţi la acest joc, fiind doar 11 fani izolaţi in peluza nordică.

Suporterii „Băieţilor in ghete” s-au „desfăşurat” în primele minute, cu steaguri, torţe şi un banner imens cu Timişoara la modul simbolic, în faţa căruia trona mesajul: „MonoPOLIzăm oraşul”.

„O seară tristă pentru noi, o partidă pe care trebuia să o câştigăm. O partidă modestă, primă parte echilibrată, am primit un gol contrar cursului şi apoi am incercat orice variantă ofensivă. Suntem decepţionaţi cu toţii. Ne pare rău că de sărbători nu am reuşit să-i facem fericiţi pe suporterii noştri… Noi suntem singurii vinovaţi. Cu siguranţă supramotivaţia ne-a incărcat mai mult decât era cazul la această partidă. I-am văzut că şi-au dorit foarte mult sâ câştige, dar nu am fost lucizi, foarte multe greşeli tehnice, de transmitere a mingii…”, a spus Cosmin Petruescu, „principalul” „Băieţilor in ghete”.

„Băieţii au avut un joc bun, trebuie felicitaţi, victoria e meritată. Am intâlnit o echipă bună, cu o susţinere fantastică. Era simgura noastră şansă să rămânem în cărţi pentru salvare. Ne gândim deja la jocul cu Universitatea. Sper să fim montaţi. Avem deja suspendaţi… Am tremurat pe final, când Mera a trecut vârf de atac. Nu credeam că e aşa cu foc acest meci şi probabil că a fost mai bine. Nu am vrut să agit spiritele… S-au motivat singuri, doar le-am spus ce au de făcut tehnico-tactic. Am avut inspiraţie că azi doar la prânz l-am introdus pe Sorel”, a declarat Valeriu Răchită, care nu a dat declaraţii inainte de meci.

Ca fapt divers, la inceputul săptămânii lui Dănuţ Bilia i-a fost reziliat contractul, din motive de disciplină conform oficialilor clubului. Legat tot de ACS Poli, Denis Haruţ a câştigat în primă instanţă la FRF şi ar putea pleca liber din club, la fel ca alţi tineri crescuţi şi pierduţi apoi.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj (61, A.


Manea), Mera, Scutaru, Cherecheş – B. Vasile (75, Plămadă), M. Ene (65, Vidrăsan) – Bedea, Ignea, Ursu – Cr. Ene. Pe bancă: Borbei – Coadă, Cojocaru, Dros. Antrenor: Cosmin Petruescu.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţigirlaş, Uyi, Paramatti, V. Olteanu – D. Munteanu, D. Codrea – Buzan, Bădăuţă (61, Sidorenco), Calugher (79, A. Manolache) – Chemin (71, Golda). Pe bancă: M. Contra – D. Pop, Ghidurea, L. Oprea. Antrenor: Valeriu Răchită.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.