Cosmin Petruescu o laudă pe ACS Poli înainte de derby: „E un...

Cosmin Petruescu o laudă pe ACS Poli înainte de derby: „E un adversar pe care-l respectăm”. ASU Politehnica şi-a recuperat din „răniţi”

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” se pregătesc de poate cel mai aşteptat meci al primăverii de către o bună parte a susţinătorilor lor. ASU Politehnica o întâlneşte acum „acasă” pe „Dan Păltinişanu” pe ACS Poli, după ce s-a impus în tur pe „Electrica”. Alb-violeţii pregătiţi de Cosmin Petruescu nu-i desconsideră pe cei antrenaţi de Valeriu Răchită, mai ales că tehnicianul venit în iarnă la Gara Mică a schimbat faţa retrogradatei din Liga I.

ACS Poli e încă penultima în clasament şi şi-ar putea juca vineri pe „Marele oval” ultimele şanse la supravieţuire, una care va mai fi totuşi matematic posibilă indiferent de rezultatul din derby-ul cu ASU Poli.

„Ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, împotriva unui adversar incomod, extrem de motivat pentru acest joc. Cea mai mare greşeală pe care am putea să o facem noi, ca şi club, ca şi lot. Ar fi să tratăm meciul de vineri prin prisma poziţiei actuale ocupate de cei de la ACS Poli. O poziţie înfluenţată decisiv rezultate din prima parte a campionatul. Din cauze pe care dânşii le cunosc foarte bine… Tot ce ştiu e că in acest retur de campionat, adversarii noştri au acumulat 13 puncte. Ştiu că au pierdut doar trei jocuri şi acelea în compania a doua echipe care luptă pentru promovare, Clinceni şi Chindia, dintr-un penalty. A treia înfrângere, în primele etape, în faţa celor de la UTA… Cred că sunt suficiente motive pentru a trata jocul cu maximă seriozitate. E un adversar pe care-l respectăm, dar cu siguranţă nu avem reţineri şi nu ne e teamă. Avem şi noi argumentele şi atuurile de partea noastră. Suntem o echipă care în mare parte din jocurile disputate am arătat un fotbal destul de bun. Să nu uităm că în ultimele şapte etape am pierdut un singur meci şi acela la Mioveni, unde am ratat un penalty… Avem un moral bun şi suntem încrezători că putem obţine toate cele trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Au acumulat 13 puncte, câte am acumulat şi noi, au marcat 10 şi au primit 10 goluri, la golaveraj noi stăm mai bine.


Dintre cei care au evoluat în ultimul joc, faţă de cei care au început meciul cu noi din tur, a rămas unul singur, Dorin Codrea. Au transferat jucători cu calitate, cu experienţă internaţională. Cum sunt cei trei moldoveni, Calugher, Ţîgîrlaş şi Sidorenco, dar şi alţi jucători cu experienţă. De lipsă de omogenitate nu cred că mai poate fi vorba. Dacă au acuzat această problemă, eu cred că-i prindem cum nu se poate mai bine pentru ei, într-o formă sportivă destul de bună”, a mai spus Petruescu. Tehnicianul l-a lăudat şi pe Valeriu Răchită: „A venit Vivi, un antrenor cu o bogată experienţă profesională. Am văzut că pot evolua fără probleme în mai multe sisteme de joc. Au început într-un 4-3-3 ultimul joc şi au mutat la 4-4-2 în repriza a doua. Au pus presiune mai mare cu doi atacanţi, au avut acţiuni de poartă foarte bune … Suntem pregătiţi pentru acest joc, cu siguranţă nu vom fi surprinşi la acest joc”.

Până acum duelurile între timişorene disputate pe principala arenă a urbei au fost tranşate de „vizitatori”. „Conferenţiarul” nu e îngrijorat de această statitistică: „Nu m-am gândit, nu sunt superstiţios. Îmi doresc trei puncte în meciul de vineri, vom face tot posibilul pentru a le obţine…”.

„Băieţii în ghete” au în această perioadă şi veşti bune în privinţa absenţelor. Doar Dalin Munteanu şi Marvin Schieb au rămas indisponibili după ce aproape întreaga primăvară pe bancă s-au regăsit numeroşi juniori din cauza problemelor medicale. „Revin după o accidentare. Sunt foarte dornic să-mi ajut echipa. E un meci foarte greu, ar fi o greşeală să-i tratăm după poziţia din clasament”, a spus Mihai Ene, unul dintre cei „recuperaţi”. Referitor la „partitura Poli” a întâlnirii jucătorul format la Viitorul a precizat că e „o situaţie complicată, avem un plus, avem suporterii de partea noastră. Cred că vor fi mai mulţi (n.r. spectatori faţă de jocul cu Ripensia) că sunt foarte vehemenţi când vine vorba de adevărata Poli”.

„Urmează un meci foarte important pentru noi, un meci al orgoliilor, în care locul din clasament nu mai contează. Sunt două echipe timişorene bune, au avut rezultate foarte bune. O să iasă un adevărat spectacol, mai ales că ambele se cheamă Poli. Suporterii ne vor susţine din răsputeri. I-am văzut cu Metaloglobus, au o echipă bună, care joacă fotbal, în final sper să câştigăm noi. Cred că e mai bine că e in nocturnă şi o să fie mai multă lume la meci”, a precizat şi Ionuţ Plămadă, un alt jucător care ar putea revenit peste două zile în teren după o lungă absenţă.

Partida orgoliilor alb-violete timişorene dintre ASU Politehnica şi ACS Poli se dispută vineri, de la ora 19.00, pe arena „Dan Păltinişanu”, în runda a 32-a a Ligii a II-a. „Oaspeţii” au doar 23 de puncte, 15 mai puţine decât „Băieţii în ghete”, clasaţi pe 10 acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.