ASU Politehnica nu se aşteaptă la un meci facil nici cu ultima...

ASU Politehnica nu se aşteaptă la un meci facil nici cu ultima clasată. Ce spune Cosmin Petruescu despre jocul cu Dacia Unirea Brăila

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

„Băieţii în ghete” au obţinut un punct important la Constanţa, dar au nevoie neapărat de o victorie în weekend, mai ales că pe „Dan Păltinişanu” vine o echipă accesibilă. ASU Politehnica întâlneşte „lanterna” Dacia Unirea Brăila, formaţie care a reuşit însă să câştige în intermediară. Tehnicianul Cosmin Petruescu atrage atenţia că echipa de la Dunăre poate fi surprinzătoare.

„Ne aşteaptă o partidă foarte importantă, mai ales pentru noi, prin prisma situaţiei din clasament, a contextului… O partidă pe care va trebui să o tratăm cu maximă seriozitate, în ciuda poziţiei ocupate de Brăila la ora actuală în clasament. E o echipă imprevizibilă. Atât din punct de vedere al jocului, cât mai ales al rezultatelor. În ultimele cinci partide, dacă ne referim strict la acestea, au înregistrat două victorii şi un rezultat de egalitate iar legat de ultimul joc: victorie cu Energeticianul, poate nu atât de surprinzătoare pentru unii, dar maniera în care au obţinut-o, reuşind să inscrie de trei ori şi ratând un 11 metri, nu poate să nu ne ducă cu gândul la celelalte rezultate pe care le-a inregistrat Energeticianul în acest campionat. Sper că nu greşesc, in afară de Petrolul şi U Cluj, în tur, nu-mi amintesc altă echipă care să fi înscris de trei ori împotriva lor. A făcut-o Brăila… Ştiu că nici cei de la Energeticianul nu sunt într-o situaţie bună, am văzut echipa aliniată la Brăila şi e aproape echipa de bază… Legat de echipa noastră, suntem conectaţi la importanţa jocului, ne dorim să obţinem cele trei puncte, extrem de importante… Vom face tot ce depinde de noi ca să facem un joc bun, în primul rând să câştigăm”, a declarat Cosmin Petruescu.

ASU Poli, care a făcut câteva jocuri bune din care nu a scos puncte în această primăvară, ar putea aborda diferit partidele rămase din acest sezon, mai ales în condiţiile în care momentan se află la doar două puncte „peste linie”. „Pragmatismul şi constanţa în rezultate în primul rând, sunt argumentele care devin prioritare pentru orice echipă aflată de la locul 8 în jos. Cine va avea aceste atribute va fi scutită la final…”, a subliniat Petruescu.

„Conferenţiarul” se confruntă în continuare cu mai multe absenţe.


Portarul D. Munteanu, Motreanu, Schieb, M. Ene şi Plămadă sunt în continuare indisponibili. Ultimul, „a făcut azi un antrenament cu mingea, nu e fizic la parametri pentru un joc oficial, sperăm să-l recuperăm pentru următoarele partide…”. De asemenea, Bogdan Vasile e incert, după ce a suferit o contractură în prima parte a meciului cu Farul. Înlocuitorul său, Ad. Bedea, avea să marcheze golul timişorenilor la malul mării.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu pentru că Brăila, chiar dacă ocupă ultimul loc în clasament, ştim că vor fi motivaţi să ia puncte de la noi. Fiecare jucător îşi asumă responsabilitatea pentru rezultate, noi aşteptăm să luăm aceste trei puncte. Ştim că le vom lua greu. Aşteptăm mulţi suporteri, ştim că atmosfera e foarte importantă în astfel de meciuri”, a spus şi Cristian Dros, internaţionalul U21 moldovean de la ASU Poli.

Alex Borbei

Borbei, pregătit să intre

Evoluţiile oscilante ale titularului Rareş Murariu i-au determinat pe suporteri să ceară insistent măcar o apariţie a tânărului Alex Borbei între buturi, în condiţiile în care celălalt goalkeeper, tot U21, Dalin Munteanu, e accidentat din toamnă. În vârstă de nici 16 ani, Borbei, component al generaţiei de excepţie 2003, ar putea bifa primele minute în acest retur… dar la momentul „potrivit”.

Portarul dorit de Sampdoria a fost prezent la conferinţa de presă de azi, dar asta nu înseamnă că va fi titular cu Brăila. „Ne va aştepta un meci foarte foarte greu după întoarcerea de la Constanţa. Sunt sigur că dacă vom intra foarte motivaţi şi cu foarte multă dăruire vom lua cele trei puncte. Sperăm să fie multă lume la meci şi vom da totul pe teren”, a spus Alexandru Borbei.

Juniorul originar din Petrila e răbdător să-şi aştepte momentul debutului în B. Sunt însă şi tot mai multe indicii că în vară va pleca în Italia. „Cu siguranţă orice jucător din lot are şansa lui să îmbrace tricoul de titular. Va avea şansa lui, că va fi duminică sau in altă zi… Am discutat cu el, ştie că va avea şansa lui. Că o va face de la început sau pe parcurs, este pregătit”, a explicat Cosmin Petruescu.

„Eu imi aştept şansa, chiar dacă va fi acum sau in alt meci. Voi fi 100% pentru debut”, a continuat Borbei. Murariu a avut intervenţii bune la Constanţa, portarul împrumutat de la Viitorul a şi făcut însă câteva gafe „memorabile” în acest sezon, greu de înlăturat de pe retina fanilor. „L-am încurajat, nu sunt genul să mă bucur când cineva face ceva rău”, a precizat Alex Borbei.

Partida ASU Politehnica – Dacia Unirea Brăila se dispută duminică, de la ora 15.00, pe „Dan Păltinişanu”, în runda a 30-a a Ligii a II-a. Formaţia de la Dunăre ocupă ultimul loc, cu doar 19 puncte acumulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.