Descătuşare alb-violetă: ASU Politehnica a învins-o la scor pe Dacia Unirea Brăila....

Descătuşare alb-violetă: ASU Politehnica a învins-o la scor pe Dacia Unirea Brăila. Alex Borbei, la primele minute ca senior VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Aflată la coadă la capitolul eficienţă, ASU Politehnica s-a descătuşat cu ultima clasată. A fost 4-0 cu Dacia Unirea Brăila prin golurile lui Cr. Ene, Manea, Bedea şi Chercheş. Pe final tânărul Alex Borbei a debutat in poarta bănăţenilor, care respiră altfel şi in clasament după această intâlnire.

ASU Poli a avut un start ezitant in faţa „lanternei”. In minutul 4 Pleşa a pătruns până in preajma careului mic, a fost blocat in extremis şi nu a primit nici măcar corner. A urmat insă un recital la poarta lui Moldoveanu.

După câteva ratări, „Băieţii in ghete” şi-au deschis seria de reuşite, prin care au şi părăsit ultima poziţie la capitolul goluri marcate. In minutul 23 Bedea l-a servit pe Cristi Ene la colţul lung şi acesta a marcat primul său gol la Timişoara, după ce cu câteva minute mai devreme a trimis direct in portar din poziţie unu la unu. Peste doar două minute Scutaru face o cursă de senzaţie in jumătatea adversă, pătrunde prin banda stângă şi trimite in centrul careului, acolo unde un coleg lasă balonul pentru Manea, iar acesta a făcut 2-0 cu un şut sub bară. Nu trec nici patru minute şi Bedea işi ia inima in dinţi, pătrunde impetuos printre stoperii adverşi şi trimite pe jos, iar Moldoveanu nu a reuşit decât să atenueze o minge care a depăşit linia până la urmă. La următoarea fază timişorenii au fost aproape de un autogol, dar Murariu a intervenit bine sub bară.

Până la urmă avea să fie 4-0 la pauză prin reuşita lui Cherecheş, găsit in marginea careului. Iar fundaşul stânga a trimis printre picioarele goalkeeperului brăilean. La adăpostul acestui rezultat şi pe fondul unui joc la care oaspeţii se clătinau la fiecare atac, alb-violeţii s-au relaxat şi următoarele reuşite s-au lăsat aşteptate.

Borbei, la debut

Cosmin Petruescu s-a ţinut de promisiune şi in ultimul sfert de oră i-a oferit debutul tânărului Alex Borbei, portarul internaţional de juniori care nu a implinit nici 16 ani.

Timişorenii nu au mai reuşit să marcheze dar prin acest succes au urcat până pe locul 12, la cinci puncte distanţă de zona periculoasă.

ASU Politehnica: Murariu (76, Borbei) – Jurj, Mera (cpt.


46, Coadă), Scutaru, Cherecheş – Dros, Ignea – Manea, Ursu (60, Trip), Bedea – Cr. Ene. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Dacia Unirea Brăila: I. Moldoveanu – Coteţ (55, Subţirică), Moroianu, Prunescu, Muşea – Sahru, Pleşa, Diakite, Ciucureanu (74, Cl. Ioniţă) – Căruţă (46, Izmană), Van den Driest. Antrenor: Florentin Petre.

„Mă bucur că am posibilitatea să-i felicit pe băieţi. Pentru joc, atitudine, pentru cum au inţeles să-şi respecte adversarul. Mă bucur că am făcut o partidă bună, ţinând cont că e intr-o perioadă scurtă. Ii felicit pentru rezultat in primul rând. Ştiam că e o echipă care poate pune probleme… Am avut control. Pe lângă cele trei puncte, aveam şi alte obiective, cel de a oferi minute. Precum Coadă, Trip, care nu au bifat foarte multe minute. Şi, nu in ultimul rând, să continuăm proiectul de a promova jucători tineri. Dacă in tur a fost cazul altor juniori din generaţia 2003. Azi a venit rândul lui Borbei, nu a primit gol. Aş fi curios câte echipe au folosit in acest sezon juniori născuţi in 2003 sau mai mici. Felicit pe cei de la Centrul de copii şi juniorii… Trebuie să avem răbdare”, a spus Cosmin Petruescu.

„S-a acumulat o oboseală destul de mare, dar nu e o scuză. Am intâlnit o echipă foarte bună, cu jucători cu experienţă. Unii jucători incă se gândeau şi trăiau din amintirile victoriei cu Energeticianul… In repriza secundă, când am echilibrat jocul, puteam să marcăm şi noi un gol. Pe de altă parte am avut un portar bun, care a scos câteva mingi… Luptăm până la capăt, când nu mai avem şanse, ne reorganizăm. Eu deja am semnat un contract cu Brăila. Am intâlnit oameni buni…”, a declarat Florentin Petre, tehnicianul Brăilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.