Procurorul general, la Timișoara: Nimeni nu va putea spune că am transmis...

Procurorul general, la Timișoara: Nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic. Mihalcea a decretat că Lazăr nu a făcut poliție politică

0
DISTRIBUIȚI

Augustin Lazăr se află, astăzi, în capitala Banatului, la invitația Societății Timișoara, pentru a primi premiul „Speranța” pe anul 2018 și pentru a participa la o masă rotundă pe tema justiției.

La începutul evenimentului, Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara, a luat cuvântul pentru a preciza că Augustin Lazăr “nu a făcut poliție politică. Ni s-a cerut să renunțăm la acordarea acestui premiu, și domnul Tăriceanu ne-a cerut asta ieri. Credem că teoria conspirației a mers deja prea departe în aceste zile. Augustin Lazăr este un om obișnuit care a crezut în statul de drept și în justiția independentă.


Nu ne fac inculpații agenda”.

De asemenea, procurorul general al României a luat cuvântul pentru a declara că se simte onorat pentru faptul că Societatea Timișoara îi oferă acest premiu.

“În aprilie 2019, la aproape trei decenii de la evenimentele din decembrie 1989, Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a înaintat instanței de judecată rechizitoriul în cauza cunoscută generic drept dosarul Revoluției. Pentru activitatea considerabilă desfășurată de procurori sunt relevante soluția Secției Parchetelor Militare, care însumează nu mai puțin de 12 volume, precum și dosarul cauzei, care cuprinde 3.330 de volume. O muncă impresionantă a procurorilor militari. Doresc să subliniez să soluțiile emise sunt dovezi de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989 și în egală măsură dovezi de responsabilizare pentru educația generațiilor tinere”, a afirmat Augustin Lazăr.

Totodată, procurorul general al României a avut și un mesaj pentru tânăra generație de procurori, cărora le-a transmis “nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic. Din Timișoara le mai transmit colegilor procurori mesajul să-și asume sarcina și răspunderea de a candida conform standardelor naționale și internaționale pentru viitorul mandat de procuror general, însoțit de îndemnul de a continua proiectele începute în mandatul meu, de natură a întări indepedența magistraților procurori”.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.