Baie în ciubăr din lemn cu apă fierbinte și miel la rotisor...

Baie în ciubăr din lemn cu apă fierbinte și miel la rotisor pentru turiști în stațiunea Băile Herculane, de Paști FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Turiştii care petrec sărbătorile pascale în pensiunile din staţiunea Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin, au parte de băi într-un ciubăr din lemn cu apă fierbinte, tratamente balneare, de recuperare sau de relaxare şi sunt aşteptaţi cu ciorbă de miel la ceaun şi miel la rotisor.

O pensiune aflată în staţiunea Băile Herculane, în care turiştii beneficiază de o serie de tratamente, nu mai are niciun loc liber în perioada sărbătorilor pascale. Administratorul unităţii, Ionuţ Guran, ne-a declarat că pensiunea are o capacitate de 40 de locuri, toate fiind ocupate în urmă cu mai bine de o lună în urmă. Turiştii sunt aşteptaţi cu băi fierbinţi în ciubăr din lemn şi mâncăruri tradiţionale româneşti, de Paşti.

„Este bază de tratament în incinta pensiunii, cu tratamente balneare, de recuperare, de relaxare, inclusiv acupunctură se face în cadrul bazei de tratament. Avem o piscină exterioară cu apă încălzită, un ciubăr din lemn cu apă salină încălzită, sare de mare încălzită în saună, bazin cu apă de sulf închis. De asemenea, avem un meniu tradiţional: ciorbă de miel făcută la ceaun, miel la rotisor. În noaptea de Înviere, după slujbă, se aşteaptă turiştii cu cozonac, cu drob, ouă roşii. La noi este obiceiul să îi servim cu jambon fiert, adică prosciutto făcut de casă, se fierbe şi se mănâncă rece, crud, cu ouă roşii, ceapă verde şi caş de oaie, în noaptea de Înviere. După ce vin toţi turiştii de la slujba de Înviere, îi aşteptăm cu masa, pentru că sunt foarte mulţi care au ţinut post şi atunci mănâncă după slujbă”, a afirmat Ionuţ Guran.

De asemenea, reprezentanţii unei alte pensiuni, aflată la aproximativ 1,5 kilometri de staţiunea Băile Herculane, le oferă turiştilor posibilitatea de a se caza într-un complex format din 15 căsuţe, care au băi proprii, şi un bungalou.


Pentru un pachet de Paşti de două nopţi, preţurile încep de la 275 de lei de persoană, iar turiştii primesc cozonac şi ouă roşii în noaptea de Înviere, beneficiază de masa festivă de Paşti şi au acces gratuit la jacuzzi, piscina interioară, sala de fitness şi terenul de minifotbal.

Totodată, un hotel de patru stele din staţiune a pregătit un pachet de trei nopţi, de Paşti, cu preţuri de la 930 de lei de persoană. Turiştii au parte, printre altele, de un prânz tradiţional, fiind inclus berbecuţ la proţap şi răchie de Banat, şi de acces la spa-ul hotelului, format din piscină interioară, saună finlandeză, baie cu sare de la Marea Moartă, duşuri tropicale şi grotă cu aburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.