BEC a admis listele marilor partide la europarlamentare. Un independent, repsins pentru...

BEC a admis listele marilor partide la europarlamentare. Un independent, repsins pentru că avea doar patru semnături de susținere

0
DISTRIBUIȚI
vot cabina de votare

Biroul Electoral Central a admis pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, până în prezent, listele a nouă partide și candidatura unui independent. De asemenea, BEC a respins candidații a trei partide și doi independenți, unul dintre ei având doar patru semnături de susținere.

Au fost admise listele de candidați depuse de PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP şi PRU. De asemenea, BEC a admis joi candidatura Gregorianei Carmen Tudoran, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Lista Partidului Națiunea Română nu a fost admisă deoarece aceștia au strâns doar 1.655 de semnături din cele 200.000 necesare.


Lista Partidului Democrației și Solidarității – DEMOS a fost respinsă deoarece a fost însoțită de un număr insuficient de semnături, 12.028, iar candidații Partidului Oamenilor Liberi au strâns doar 50 de semnături din cele 200.000 necesare.

Candidatura Anei Daniela Dobre a fost de asemenea respinsă pentru că a avut doar 487 de semnături din cele 100.000 necesare, iar Octavian Iulian Tiron nu a fost acceptat pentru alegerile europarlamentare pentru că a avut doar patru susținători pe lista de semnături.

Termenul pentru admiterea sau respingerea candidaturilor expiră sâmbătă, iar până pe 12 aprilie se pot depune contestaţii la aceste decizii.

În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.