Bega Music Festival: concurs pentru sprijinirea talentelor locale. Fără muzică populară, romanțe,...

Bega Music Festival: concurs pentru sprijinirea talentelor locale. Fără muzică populară, romanțe, manele și cântece de petrecere

0
DISTRIBUIȚI

Biroul de organizare evenimente din incinta Primăriei Timișoara a inventat un concurs de interpretare vocală și de creație sub numele Bega Music Festival, al cărui scop este „de a identifica și de a susține tinerii interpreți ai Timișoarei și de a încuraja compozitorii timișoreni“. Înscrierile pentru cele două secțiuni se fac începând de astăzi până în 20 mai.
Cei care vor să participe la secțiunea soliști vocali vor trimite fișa de înscriere la adresa de e-mail boe@primariatm.ro.Preslectia lor are loc în data de 25 mai, ora 10.00, la sala Capitol. Concurenții prezintă la preselectie 2 piese, iar în finală una din cele două.
Compozițiile muzicale se depun la registratură PMT – camera 12, primind număr de înregistrare, pe plic specificându- se doar un motto. Piesa va fi pe CD sau stick, comisia neavând posibilitatea să cunoască numele autorului piesei. După validare pentru finală, se vor afișa piesele câștigătoare pe pagina de facebook Evenimente Primăria Timișoara.

Concursul propriu- zis se va desfășura vineri, 7 iunie, în cadrul Festivalului Artelor Timișorene, pe scena din Piața Victoriei, iar premierea câștigătorilor în 9 iunie..
„Obiectivele acestui concurs sunt identificarea celor mai talentați și competitivi soliști vocali, cu vârsta cuprinsă între 15 – 30 de ani împliniți la data înscrierii în concurs, născuți în județul Timiș sau care trăiesc în județul Timiș ori sunt elevi, studenți, absolvenți ai instituțiilor de învățământ din Timișoara, în vederea promovării lor prin evenimentele gestionate de către Primăria Timișoara. Un alt obiectiv este atragerea compozitorilor consacrati dar si a celor tineri, a trupelor timișorene cu tradiție și a tinerilor in scopul de a se implica in programul de spectacole al orasului, de a se promova ca reprezentand Timisoara, sens în care piesele câștigătoare vor putea fi incluse, cu respectarea prevederilor legii dreptului de autor, pe un CD reprezentativ al orașului ce va fi realizat de către Primăria Timișoara ca element de promovare în perspectiva anului 2021“, mai spun orgganizatorii.

La concursul de iInterpretare vocală pot participa în mod individual concurenți cu vârsta cuprinsă între 15 – 30 de ani, împliniți la data înscrierii în concurs, născuți în Timișoara sau județul Timiș sau care trăiesc în Timișoara ori sunt elevi, studenți sau absolvenți ai unor instituții de învățământ din Timișoara.

„Repertoriul abordat poate cuprinde piese din zona muzicii pop, rock, jazz, dance, blues, folk, hip-hop, music-hall etc.


Nu pot fi abordate în acest concurs piese de muzică populară, romanțe, manele și cântece de petrecere. Melodia aleasă trebuie să aibă versuri adecvate vârstei, o durata de maxim 4 minute, să nu conțină elemente vulgare, xenofobe, antisemite, rasiste, concurentul fiind cel responsabil pentru consecințele directe sau indirecte ale utilizării piesei din concurs (în privința drepturilor de autor cat și a celor conexe). Ținuta scenică va fi adaptată momentului artistic prezentat“, spun organizatorii.

„La secțiunea de creație pot fi înscrise în concurs piese a căror compozitori, textieri, artiști-interpreți s-au născut sau trăiesc în Timișoara și în județul Timiș. Prin asimilare, se consideră că este respectată cerința când band-ul înscris în concurs are în componență măcar un artist timișorean ori trupa are notorietate în Timișoara.Nu există nici o condiție legată de vârsta compozitorilor sau a interpreților. Va fi jurizată piesa, nu artistul în mod individual. Fiecare compozitor poate înscrie maximum 3 piese în concurs. Piesele trebuie să se caracterizeze prin originalitate și pot acoperi o paleta largă a genurilor muzicale: pop, rock, disco, electronică, hip-hop, folk, dance, jazz etc. Nu fac obiectul acestui concurs piesele de muzică populară, romanțele, manelele și cântecele de petrecere. Sunt admise piesele de inspirație folclorică. Piesa propusă nu trebuie să fi fost lansată oficial, dar poate să se regăsească pe un Cd. Piesa trebuie să nu conțină elemente vulgare, xenofobe, antisemite, rasiste“, au mai comunicat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.