Canalul Bega le-a aparţinut din nou canotorilor, nu fără dificultăţi. Ce medalii...

Canalul Bega le-a aparţinut din nou canotorilor, nu fără dificultăţi. Ce medalii au obţinut localnicii la Campionatul Naţional de Fond

0
DISTRIBUIȚI

Devenită tradiţie, prima competiție internă pe apă a anului a adus din nou la Timişoara cei mai buni canotori din ţară. Campionatul Naţional de Fond pentru seniori şi tineret s-a desfăşurat miercuri şi joi iar weekendul e dedicat întrecerii similare de juniori. Localnicii s-au aflat printre medaliaţi, dar concursul e dominat în acest an de sportivii legitimaţi la cluburile bucureştene.

Miercuri şi joi, canalul Bega a fost dedicat întrecerii de seniori. Dintre timişoreni, Cristian Pîrghie (Steaua) a câştigat competiţie de dublu rame alături de Andrei Cornea. În timp ce Marian Enache (Dinamo) s-a impus la simplu vâsle. Tot în prima reuniune Casian Pența și Ferencz Kovacs au câştigat argintul pentru CSU Politehnica la dublu rame categ. uşoară.

În a doua reuniune, Denis Hălmăgian şi Laurenţiu Danciu au luat bronzul pentru CSM Timişoara la dublu vâsle, competiţie câştigată de echipajul Stelei (Prundeanu-Tudosă). O altă medalie pentru localnici a fost cucerită la dublu rame cu cârmaci, tot un bronz prin Alexandru Crașovan, Bogdan Tutuian și Denis Andreici (c). La feminin, Larisa Petroman și Andreea Lera şi-au apropiat argintul la dublu vâsle.

Aurul a fost împărţit pe Bega între cluburile din Capitală, Dinamo şi CSA Steaua. Pentru întrecerea seniorilor s-au înscris 101 echipaje și 202 sportivi, între care se numără canotorii din loturile olimpice, veniți direct din Italia, de la Piediluco, unde au cucerit nu mai puțin de 15 trofee la Regata Paolo D’Aloja. Astăzi şi mâine de desfăşoară competiţia dedicată juniorilor. Dintre localnici, Laurenţiu Danciu e pariul pentru Tokyo. Anul 2019 va continua cu Europenele şi Mondialele pentru sportivii de top, un sezon vital pentru calificările la JO din 2020.

Foto: FR Canotaj

Tot mai multe dificultăţi

CN de Fond a fost puţin afectat de unele „modificări” din viaţa Canalului Bega.


Astfel, s-a găsit înţelegere ca circulaţia celebrelor vaporaşe achiziţionate pentru transportul în comun, să-şi oprească activitatea pe parcursul celor cinci zile în care canotorii se pregătesc şi concurează la Timişoara. De asemenea, a fost nevoie ca muncitorii de la podurile Dragalina şi Muncii să facă o pauză pentru a nu afecta sportivii. Prezentă în Banat cu această ocazie, Elisabeta Lipă, preşedintele FR Canotaj, a recunoscut că a auzit informaţii conform cărora competiţia în sine era pusă în pericol.

„Zvonuri au fost că se va întrerupe definitiv circulaţia sau pregătirea sportivilor pe Bega, era anormal pentru că sporturile nautice au o tradiţie de sute de ani şi cred eu că e frumos şi bine, să fie o convieţuire între cele două domenii care oricum nu au legătură unul cu celălalt. Şi vaporaşele trebuie să circule, am înţeles că sunt mulţumiţi timişorenii, că se reduce timpul lor de mers la serviciu, sportivii trebuie să se antreneze, ca să reprezinte România. Până acum nu am avut probleme cu aceste vaporaşe, în schimb, am avut probleme cu consolidarea podurilor, e foarte bine că se face, de aceea nu au fost comentarii, am găsit înţelegere la inginerii de şantier, care au oprit pe perioada trecerii sportivilor de la start şi către start. Nu au fost incidente majore şi ăsta e un lucru bun”, a declarat Elisabeta Lipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.