Câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, proiectat la Timișoara

Câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, proiectat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Promisiunea lansată pentru timişoreni de ambasadorul Mexicului în România, Jose Guillermo Ordorica Robles, de a prezenta publicului din capitala Banatului pelicula „Roma” va deveni realitate în această săptămână. Pe 18 aprilie, pelicula care a obţinut titlul Oscar pe 2019 pentru cel mai bun film străin va fi prezentat publicului, la Biblioteca UPT.

Cu ocazia unei vizite desfăşurate în urmă cu o lună la UPT, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România a anunțat și un cadou pe care îl face atât studenților UPT, cât și tuturor timișorenilor. Filmul mexican „Roma”, care a câștigat Premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun film străin, cel mai bun regizor și cea mai bună imagine, va fi proiectat, în premieră națională, la Biblioteca UPT, cu intrare liberă.


Evenimentul are loc pe 18 aprilie, de la ora 18.00, în Auditorium-ul Centrului de Conferințe al UPT. Accesul publicului în sală se va face începând cu ora 17.00. Filmul va fi prezentat de Adrian Bădescu, consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Timișoara, care va vorbi despre contextul istoric în care are loc acțiunea filmului.

Filmul marchează întoarcerea regizorului Alfonso Cuarón acasă, în Mexic, şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveştile femeilor din copilăria sa. Cea mai recentă peliculă a regizorului și scenaristului care are la activ patru premii Oscar și a mai realizat filme ca Gravity, Children of Men sau Y Tu Mama Tambien, urmărește povestea lui Cleo (Yalitza Aparicio), o tânără angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City. Prin crearea unei scrisori de iubire adresate femeilor care l-au crescut, Cuarón pornește de la propria sa copilărie pentru a crea un portret viu și emoționant al conflictelor interne și al ierarhiei sociale în timpul turbulențelor politice din anii 1970.

Filmul a obținut numeroase premii, printre care Oscarul pentru cel mai bun film străin, pentru cel mai bun regizor (Alfonso Cuarón) și pentru cea mai bună imagine, Globul de Aur și Leul de Argint. Filmul este subtitrat în limba română, iar proiecția este organizată de Biblioteca UPT în colaborare cu Facultatea de Științe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.