Cea mai bună formație de indie rock din Ungaria, The Qualitons, susține...

Cea mai bună formație de indie rock din Ungaria, The Qualitons, susține un concert de neratat la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația maghiară The Qualitons, care recent a câștigat premiul de cea mai bună trupă de indie rock din Ungaria de către industria muzicală din țara vecină, va susține un concert de neratat la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare miercuri 17 aprilie, de la ora 21, la Reflektor Venue.

Trupa a luat naștere în 2008 în Budapesta și a devenit cunoscută grație primului album care a apărut doi ani mai târziu sub numele de Panoramic Tymes. Cel de-al doilea material discografic al formației care abordează conform mărturisirilor proprii „psychedelic rock inspirat din sunetele muzicii mod-beat și funk din anii ’60 și ’70“, a apărut în 2014 sub numele de Tomorrow’s News, iar cel mai recent disc al maghiarilor a apărut anul trecut sub numele de Echoes Calling.

De-a lungul anilor, The Qualitons a susținut o serie de concerte în afara Ungariei, iar anul trecut formația  a fost invitată să susțină un recital în cadrul celebrului festival de film SXSW (South by Southwest) din Texas. În luna martie a acestui an, trupa The Qualitons a susținut un concert live în celebrul studio KEXP din Seattle.


Artiștii se pot mândri cu faptul că The Qualitons a fost prima trupă maghiară din istorie care a fost invitată să cânte live în cadrul evenimentelor organizate de celebrul radio KEXP, specializat în muzică alterantivă și indie – rock fondat în 1972. Pe lângă faptul că KEXP este cel mai tare radio de muzică alternativă din America de astăzi, acesta este și foarte popular pe Youtube, concertele realizate de ei fiind urmărite de milioane de fani din întreaga lume.

Veștile bune pentru The Qualitons au continuat și-n ultimele zile, maghiarii reușind să intre în posesia unui binemeritat premiu din țara vecină. Albumul „Echoes Calling” a fost declarat cel mai bun disc la categoria „alternativ indie rock” în cadrul premiilor industriei maghiare muzicale, desfășurate sub numele de Fonogram. Celelalte formații nominalizate la această categorie de premii din țara vecină au fost Hiperkarma, MÖRK, Szekeres Andras, Vad Fruttik și Zaporozsec.

Printre evenimentele viitoare la care vor participa cei de la The Qualitons se numără și Telekom Volt Fesztival , care se va desfășura în perioada 26 – 29 iunie la Sopron (Ungaria), unde vor concerta printre alții Slipknot, Black Eyed Peas, Slash, Parov Stelar, Papa Roach, Cypress Hill, LP, Robin Schulz, Martin Solveig, Lost Frequencies sau Kruder & Dorfmeister.

Trupa maghiară este alcătuită din Hunor G. Szabó (voce, chitară, tobe), Ernő Hock (bass, voce), Barna Szőke (chitară), Levente Boros (tobe, voce) și Ádám Menyhei (keyboards, voce). Concertul din Timișoara al trupei The Qualitons este organizat cu spijinul Hangfoglaló Program și Stairway Booking, iar biletele costă 20 lei (10 pentru studenți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.