Cel mai prolific dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, vine la Timișoara

Cel mai prolific dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, vine la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Publicul teatrului maghiar „Csiki Gergely” îl va putea întâlni duminică, 14 aprilie, pe scriitorul Matei Vişniec, care va fi prezent la Timişoara la spectacolul „Buzunarul cu pâine”, montat pe textul său, pentru o discuţie cu spectatorii, care va avea loc în foaierul teatrului, după spectacol. Reprezentaţia va începe la ora 19.00, în sala Studio a teatrului maghiar, iar în jurul orei 20,00, pentru cei care doresc să ia parte la discuţiile cu dramaturgul Matei Vişniec, accesul în foaierul teatrului este liber.

„Buzunarul cu pâine”, spectacol creat şi interpretat de actorii Kiss Attila şi Molnos András Csaba, care a avut premiera în vara anului trecut, vorbeşte, în mod simbolic, despre incapacitatea umană de mobilizare şi implicare pentru a susţine o cauză bună sau pentru a combate un fenomen negativ.


După spusele autorului, „morala acestei istorii atinge partea invizibilă a laşităţii noastre, atât de caracteristică naturii umane. Din cauza filosofării excesive pe tema virtuţilor şi frumuseţii acţiunii, personajele mele rămân paralizate tocmai atunci când ar trebui neapărat să acţioneze. Asta nu vă aminteşte de ceva cunoscut?”.

Colaborarea lui Matei Vişniec – cel mai prolific dramaturg român contemporan – cu teatrul maghiar a început încă din 2003, când Victor Ioan Frunză a montat pe scena timişoreană spectacolul „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” iar din repertoriul anului 2013 a făcut parte şi spectacolul „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”. În cadrul programului „Teatru la bibliotecă”, în 2012 a fost realizat un spectacol-lectură cu studenţii Facultăţii de Artele Spectacolului – Actorie din cadrul UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.