Cerșetori dați jos din mijloacele de transport în comun din Timișoara, în...

Cerșetori dați jos din mijloacele de transport în comun din Timișoara, în urma unor controale ale polițiștilor locali și jandarmilor

0
DISTRIBUIȚI

O serie de nereguli au fost descoperite doar în această săptămână în mijloacele de transport în comun din Timișoara, în timpul unor patrulări comune efectuate de polițiștii locali și jandarmi. Potrivit Poliției Locale Timișoara, aceste controale au loc cu scopul prevenirii furturilor din buzunare și poșete, dar și pentru a lua măsuri în cazul în care se constată fapte de natură contravențională în mijloacele de transport sau în stațiile acestora.

Patrulele de polițiști locali și jandarmi au acționat, în ultima săptămână, pe liniile de transport unde s-au reclamat cele mai multe probleme, cum sunt Piața Traian, 3 August 1919, Piața Timișoara 700, Catedrală, Piața Maria și zona Gării de Nord. În total, au fost constatate 34 de situații în care s-a luat măsura sancționării pentru fapte precum provocare ori participare la scandal, consum de alcool, refuzul de legitimare şi aruncarea de chiștoace sau ambalaje.

De asemenea, au fost prinși și cerșetori și oameni au străzii care apelau la mila publică în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în tramvaie, cele mai multe dintre acestea în zona centrală, zona Catedralei sau în Piața Traian și 700.


Cerșetorii au fost conduși la sediul poliției locale, iar ulterior predați serviciilor sociale, printre aceștia fiind și femei cu copii foarte mici.

“Aceste acţiuni comune vin să completeze activităţile de prevenire desfăşurate cu ajutorul pliantelor împărţite în mijloacele de transport şi prezentărilor video din mijloacele de transport, scopul principal fiind acela de a preveni comiterea de furturi şi alte infracţiuni şi contravenţii, de a asigura un climat de siguranţă pentru cetăţenii care se deplasează cu tramvaie, troleibuze sau autobuze”, a informat Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.