Cetățean din Kosovo, oprit în timp ce încerca să treacă granița la...

Cetățean din Kosovo, oprit în timp ce încerca să treacă granița la pas, în apropiere de Triplex Confinium

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare au depistat un cetățean din Kosovo care a încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde, aproape de locul numit Triplex Confinium, unde se întâlnesc granițele României, Serbiei și Ungariei.

„În data de 05.04.2019, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare – I.T.P.F.


Timişoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat o persoană care se deplasa pe jos, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 100 de metri de linia de frontiera, în apropierea localităţii Beba Veche, judeţul Timiş. Deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă, persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un tânăr din Kosovo, în vârstă de 28 de ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp și că dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei”, a transmis Poliția de Frontieră.

Tânărul a încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât avea interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.