Concursul de minisateliţi care a iscat „scandalul Cioca” va fi mutat pe...

Concursul de minisateliţi care a iscat „scandalul Cioca” va fi mutat pe aeroportul Caransebeş

0
DISTRIBUIȚI

Concursul de minisateliţi care trebuia să aibă loc la Timişoara, la aerodormul Cioca, se mută la Caransebeş. Din cauza disputelor din cadul CJ Timiş legate de un nou regulament pentru acest aeroport utilitar, competiţia organizată de Agenția Spațială Română în parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara era în pericol să fie anulată.

Universitatea de Vest din Timișoara a solicitat în urmă cu două zile rezolvarea impasului în care se afla organizarea eveniment CanSat, dedicat competiției echipelor de elevi talentați în modelarea prototipurilor de minisateliți.


Evenimentul se dorea organizat la Aerodromul Cioca, în 24 aprilie 2019, dar a ajuns în pericol de a fi anulat din cauza unor vicii procedurale și birocratice aparținând titularului patrimonial al Aeroportului Cioca, respectiv Consiliul Județean Timiș, care nu a autorizat organizarea competiției în spațiul Aerodormului Cioca, situat în zona periurbană a Timișoarei, spun cei de la UVT

În urma acestei situații critice, Universitatea de Vest din Timișoara a ales să încerce utilizarea unei alte infrastructuri aeroportuare, pentru ca termenul de organizare a competiției CanSat să nu fie declat, iar echipele de tineri elevi din toată țara să nu-și amâne întâlnirea de la Timișoara pentru acest indedit și inovator concurs al minisateliților. „La propunerea UVT, conducerea societății care administrează Aeroportul din Caransebeș a confirmat că este de acord să găzduiască etapa finală a competiției din 24 aprilie (25 aprilie în caz de vreme nefavorabilă în prima zi), Gabriel Olariu confirmând că va perfecta, alături de Agenția Spațială Română, documentele necesare organizării în comun a etapei de zbor până la data limită a evenimentului. Transportul celor 70 de tineri ce vor forma echipele în competiție va fi asigurat prin mijloacele de transport ale Universității de Vest din Timișoara”, a transmis instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.