Consilier județean PSD, despre scandalul privind Aerodromul Cioca: „PNL a fost prins...

Consilier județean PSD, despre scandalul privind Aerodromul Cioca: „PNL a fost prins în offside cu acest proiect”

0
DISTRIBUIȚI

Scandalul provocat ieri de consilierii județeni PNL, dar și de uneperistul Titu Bojin, care s-au abținut de la vot, astfel că un proiect de hotărâre privind regulamentul de utilizare al Aerodromului Cioca nu a trecut, a fost comentat, astăzi, de Mihai Ritivoiu, în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD Timiș.

Astfel, consilierul județean PSD a făcut un rezumat al celor întâmplate ieri, în ședința extraordinară convocată special cu scopul votării proiectului, în condițiile în care era nevoie de aprobarea urgentă a unui regulament, astfel încât pe Aerodromul Cioca să poată fi organizat un eveniment dedicat elevilor.

„Cert este că avem acest patrimoniu care cuprinde terenul și infrastructura și există cereri în ultima vreme pentru utilizarea sa și darea în folosință în spațiul public celor interesați.


Pentru a putea fi dat, este nevoie de un regulament, motiv pentru care s-a întocmit un regulament, adus de urgență într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Timiș pentău că avem un eveniment important planificat pentru data de 24 aprilie. Consilierii liberali au venit cu o serie de argumente constructive în prima etapă. S-a făcut și un amendament la regulament, astfel încât să poată fi modificat ori de câte ori e necesar prin hotărâre de consiliu județean. La un moment dat, ceva s-a întâmplat, s-a cerut o pauză de consultări și de atunci abordarea s-a schimbat. După ce s-au supus la vot aceste amendamente, în momentul votului pe proiectul final, colegii liberali s-au abținut, astfel că proiectul a căzut”, a detaliat Mihai Ritivoiu.

Consilierul județean PSD crede că modul în care au acționat liberalii ieri reprezintă un gest de „șicană gratuit”, însă a adăugat că are intuiția că lucrurile se vor rezolva săptămâna viitoare.

„Mi se pare un gest de șicanare absolut gratuit, în condițiile în care evenimentul din 24 aprilie presupunea acordarea cu titlu gratuit a locației. Mai pe seară, Universitatea de Vest din Timișoara, prin vocea rectorului Marilen Pirtea, a luat poziție privind blocajul în care se află CJ Timiș și intuiția îmi spune că lucrurile se vor rezolva săptămâna viitoare, pentru că PNL a fost prins în offside cu acest proiect. Întrebarea mea este dacă la un asemenea proiect, care privește copiii și acțiuni de acest gen, dacă la asemenea proiecte există rea credință absolut gratuită, putem să ne dăm seama cu ce ne confruntăm și ce se întâmplă dacă această abordare este ținută și în alte proiecte de importanță mai mare, cum este bugetul sau de ce nu sala polivalentă, care e blocată de un an”, a declarat Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.