Continuă căutările pentru braconierul condamnat pentru tentativă de omor. Autoritățile se folosesc...

Continuă căutările pentru braconierul condamnat pentru tentativă de omor. Autoritățile se folosesc și de un deltaplan

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce a împușcat un pădurar, este căutat, începând de ieri, de zeci de persoane în zona Gurahonț, județul Arad, fiind folosit inclusiv un deltaplan.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Arad, zeci de polițiști, jandarmi și pădurari iau parte, marți, la o acțiune de căutare a unui bărbat urmărit național, începută încă de luni.

Bărbatul se numește Valentin Tamaș, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Timișoara au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de opt ani cu executare, pentru tentativă de omor.

Bărbatul nu s-a predat, motiv pentru care forțele de ordine au început căutarea acestuia, fiind dat în urmărire națională.


„Marți, participă zeci de persoane la acțiunea de căutare a urmăritului național, pe o suprafață de aproximativ 400 de hectare, în zona Gurahonț. La fel ca luni, și marți se folosește un deltaplan în timpul acțiunii de căutare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga.

Căutările se desfășoară în pădurile din zona Gurahonț, sălașuri, cabane, precum și în toate localitățile din apropiere, pentru că bărbatul condamnat pentru tentativă de omor a copilărit în zonă și astfel o cunoaște. Potrivit reprezentanților IPJ Arad, căutările sunt extinse pe o zonă de aproximativ 400 de hectare, în zona Gurahonț, greu accesibilă datorită terenului împădurit și accidentat, și pe raza a șapte localități.

În luna martie 2017, Valentin Tamaș, alături de încă un bărbat, l-au împușcat pe paznicul de vânătoare care i-a prins la braconaj într-o pădure din zona comunei Brazii, din județul Arad. Pădurarul a fost transportat la spital în stare gravă, iar la câteva ore de la incident, polițiștii au reușit să-i prindă pe cei doi braconieri.

Săptămâna trecută, Valentin Tamaș a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor, de către Curtea de Apel Timișoara.

Sursa foto: IPJ Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.