Cum pot obține până la 200.000 de euro, bani europeni, IMM-urile pentru...

Cum pot obține până la 200.000 de euro, bani europeni, IMM-urile pentru a se dezvolta. De când se depun proiecte

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Vești bune pentru întreprinderile mici și mijlocii din vestul țării. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat, ieri, deschiderea unui nou apel de proiecte pe Axa 2 a Programului Operaționale Regional. Este vorba de “Prioritatea de investiții 2.1. A”, destinată microîntreprinderilor, care s-a bucurat de un mare interes în această regiune.

“Vor putea solicita finanțare societățile comerciale și cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare servicii, dotarea cu active corporale/ necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.


Ghidul specific aferent apelului de proiecte pentru PI 2.1.A – Microîntreprinderi va fi publicat în data de 6 mai 2019, pe site-ul www.inforegio.ro, conform MDRAP”, a informat Agenția pentru Dezvoltare Vest.

Firmele interesate vor putea depune proiectele doar prin intermediul aplicației MySMIS, în perioada 8 iulie – 8 noiembrie 2019.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect va fi de 25.000 de euro. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile solicitate trebuie să respecte normele de acordare a ajutorului de minimis: valoarea maximă a ajutorului de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi (ultimii doi ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanţareşi anul curent depunerii cererii de finanţare) va fi de 200.000 de euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Ghidul specific care va conține toate condițiile de finanțare va fi postat inclusiv pe site-ul ADR Vest – www.adrvest.ro, la secțiunea „Finanțări europene/POR 2014-2020/ Ghiduri de finanțare/ Apeluri lansate”

În cadrul primului apel de proiecte din cadrul Regio-POR 2014-2020 destinat microîntreprinderilor – 2.1.A, la nivelul Regiunii Vest au fost contractate 207 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 30,75 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.