Decizia pe care a luat-o Radu Țoancă în privinția relației cu primarul...

Decizia pe care a luat-o Radu Țoancă în privinția relației cu primarul Robu, după ce s-a întors în PSD

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, ce decizie a luat Radu Țoancă după ce s-a hotărât să se reîntoarcă în PSD. Astfel, edilul a declarat că Țoancă se va retrage din funcția de director al Sport Club Timișoara la finalul ediției competiționale.

„Domnul Țoancă a anunțat, am văzut că a anunțat și public, că optând să-și reia activitatea politică, o să se retragă din funcția pe care o ocupă la SCM. Este adevărat ce a declarat dânsul, că m-a informat asupra acestor intenții. Este adevărat, este opțiunea sa, pe care o respect. O să vedem, nu am desemnat încă pe nimeni. Deocamdată, până la încheierea competițiilor din actuala ediție competițională, continuă domnul Țoancă”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că nu se pune problema unei alianțe între PNL și PSD, pe motiv că „alianța USL e de tristă amintire, a fost o experiență negativă. Am învățat din ea, nici nu se pune problema să mai avem o alianță politică. Dar administrativ, pe proiecte concrete, noi trebuie să ne înțelegem pentru a face bine public”.

Edilul a amintit și de ce s-a întâmplat în anul 2016, când Roxana Iliescu, pe atunci președinte al PMP, nu a dorit să facă alianță cu PNL, ci cu PSD, astfel că actualul șef de la CJ Timiș este pesedistul Călin Dobra.

„Ați putut vedea în toate ocaziile că PNL susține orice proiect de mai bine al consiliului județean, chiar dacă PNL e în opoziție în consiliul județean.


Și mi-aș fi dorit ca și în Consiliul Local Timișoara consilierii PSD să susțină toate proiectele pe care le inițiază administrația liberală a orașului. Asta a fost voința alegătorilor la nivel de municipiul Timișoara, cealaltă a fost voința, nu a alegătorilor, ci a unor persoane care au negociat. Știm bine că PSD nu a avut majoritate în consiliul județean, dar și-a creat prin voința acelei persoane care nu știu dacă mai face politică acum, Roxana Iliescu, și sub oblăduirea altora, a semnat alianța cu PSD și a refuzat alianța firească cu un partid de dreapta, cu PNL. Dacă PMP atunci ar fi acceptat să se alieze cu PNL, atunci și consiliul județean avea o majoritate de dreapta în jurul PNL, cu președinte dat de PNL sau chiar de PMP. Pentru că în variantele de negociere eu am propus inclusiv, am fi acceptat ca funcția de președinte a consiliului județean să revină PMP, numai să putem constitui împreună o majoritate în jurul PNL. Asta este istorie. Dacă acolo majoritatea este acum în jurul PSD, din 2016, și dacă președintele e dat de PSD, asta nu înseamnă că noi, care facem opoziție politică la PSD, trebuie să boicotăm proiectele bune pentru județul imiș. Nu o să le boicotăm niciodată”, a detaliat Nicolae Robu.

În final, edilul a precizat că a fost o surpriză pentru el să afle că Radu Țoancă revine în PSD, dar a precizat că este dreptul lui să facă ce dorește.

„A fost o surpriză, pentru că atunci când s-a retras, mi-a spus că nu mai dorește să aibă activitate politică. Nu am discutat cu dânsul la acea vreme pe termen lung. Nu l-am întrebat dacă decizia este pentru totdeauna. Nu am știut ce gânduri are, ce l-a determinat să-și revizuiască atitudinea. E viața lui și dreptul lui să meargă pe ce cărare dorește din mulțimea de cărări. Fiecare avem în viață mereu mai multe opțiuni”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.