Deputat USR, atac la PSD: „Ține în sertar proiectul legăturii Timișoara –...

Deputat USR, atac la PSD: „Ține în sertar proiectul legăturii Timișoara – Autostrada A1”. Ce spune Călin Dobra

0
DISTRIBUIȚI

legatura autostrada

Semnal de alarmă tras de Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș. Parlamentarul susține că PSD „ține la sertar” proiectul drumului de legătură Timișoara – Autostrada A1, prin localitatea Sânandrei. Concret, Cătălin Drulă a postat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care atrage atenția asupra faptului că studiul de fezabilitate este finalizat, iar proiectul are și toate aprobările, după ce, în această săptămână, s-ar fi obținut și ultimul aviz, de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș.

„PSD ține în sertar proiectul legăturii Timișoara – Autostrada A1. Toată lumea știe că Timișoara este prost conectată la autostrada A1. Autostrada trece departe de oraș și se ajunge foarte greu la nodurile existente. Există un proiect de drum expres care să lege rapid autostrada de oraș. E vorba de un drum nou de 10 km cu 2 benzi pe sens, separat pe mijloc și cu intersecții denivelate (practic ca o autostradă, dar fără bandă de urgență) care pleacă din DN69 de la Sânandrei și se leagă printr-un nod nou la autostradă. Studiul de fezabilitate este finalizat și are toate aprobările, dar de 2 ani de zile PSD îl ține în sertar. Pretextul până acum a fost lipsa acordului de mediu. Săptămâna aceasta a fost emis și acordul de mediu pentru această investiție de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș. Acum nu mai e chiar niciun motiv să fie ținută în sertar această investiție pentru care se poate obține finanțare europeană”, a precizat Cătălin Drulă.

Deputatul USR de Timiș explică și care ar fi pașii necesari pentru realizarea acestei legături Timișoara – Autostrada A1.


Și anume, lansarea licitației de proiectare și execuție de către CNAIR, adoptarea hotărârii de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai investiției de către Guvern, promovarea hotărârii de expropriere a terenurilor necesare de către Ministerul Transporturilor și depunerea cererii de finanțare europeană de către CNAIR și emiterea formularului F1 de către Organismul Intermediar Transport.

„Ce ziceți, domnilor parlamentari PSD și ALDE de Timiș, facem ceva pentru județ? Dați și voi niște telefoane la ministerele voastre să miște câteva hârtii pentru o investiție de care Timișoara are nevoie?”, a mai scris pe Facebook Cătălin Drulă.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele PSD Timiș, nu a știut dacă a fost emis acordul de mediu, dar a precizat că proiectul reprezintă o prioritate pentru CNAIR.

„Nu ni s-a comunicat obținerea acordului de mediu. Eu nu comentez afirmațiile domnului Drulă. Eu l-aș ruga să vină în Timiș și să sprijine proiectele județului Timiș, ceea ce deocamdată nu l-am văzut, doar stă și comentează de la București. Deci asta era o condiție, să se obțină acordul de mediu, iar după aceea, din discuțiile pe care le-am avut cu domnul director Neaga, director general al CNAIR, acest proiect va fi prins pe lista de investiții a companiei. La momentul ăsta, știți că a fost aprobată Legea bugetului de stat, ministerele lucrează la a distribui sumele spre companiile din subordinea fiecărui minister. Este un proiect important și sunt ferm convins că va prinde contur, pentru că compania are obligația, în momentul în care a demarat studiul de fezabilitate, să ducă la bun sfârșit această investiție”, a afirmat Călin Dobra, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.