Deputatul liberal Pirtea, împotriva colegilor din PNL în scandalul revitalizării aerodromului Cioca

Deputatul liberal Pirtea, împotriva colegilor din PNL în scandalul revitalizării aerodromului Cioca

0
DISTRIBUIȚI

 

Scandalul de astăzi din plenul Consiliului Judeţean Timiş, când un regulament de utilizare a bazei aeriene de la Cioca a adus dezbateri şi contre nebănuite, are efect cel puţin interesant. Rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş, cere insistent rezolvarea situaţiei apărute după ce regulamentul propus în şedinţa extraordinară a fost picat în mare parte chiar de abţinerea de la vot a consilierilor liberali.

În fapt, acest regulament ar fi trebuit aprobat pentru a se putea organiza o competiţie de lansare pe orbită a unor minisateliţi realizaţi de elevi, la care UVT este parteneră. Cum regulamentul nu a fost aprobat, competiţia este pusă sub semnul întrebării. Ar fi a doua ediţie a acestui concurs susţinut pe Aerodromul Cioca, după cea din 2014, iar atunci CJT a colaborat exemplar pentru reuşita competiţiei.

„După cinci ani de la organizarea precedentei competiții de acest gen, reprezentanții Agenției Spațiale Române au solicitat din nou Consiliului Județean Timiș acordarea spațiului de la Aerodromului Cioca, pentru a organiza o nouă ediție a acestei competiții, care este planificată pentru 24 aprilie 2019. Motivația a fost perfect validă, fiind invocate atât faptul că interesul pentru organizarea competiției este al întregii comunități, al centrului nostru școlar și universitar, al orașului până la urmă, evenimentul promovând creativitatea și entuziamul implicării tinerilor, accesul la inovația de vârf din tehnologiile spațiale, dar și avantajul aducerii în Timișoara a unei competiții importante pentru libera circulație a ideilor avansate, plasându-ne în acest fel în circuitul internațional al acestui domeniu de vârf”, conform UVT.

Din păcate, planurile iniţiale par să nu se potrivească întru totul cu realitatea şi CJT, administratorul aeroportului utilitar ar fi constatat că nu există un egulament valid care să permită organizarea evenimentului.


Ceea ce a dus la această şedinţă de plen extraordinară, pentru obţinerea regulamentului respectiv.

„Este de consemnat, cu regret, faptul că un eveniment de această anvergură, precum e cel pe care Agenția Spațială Română intenționează să îl organizeze la Aerodromul Cioca, ajunge în pericol de a fi anulat din cauza unor vicii procedurale și birocratice, mai precis din cauza absenței temporare a unui Regulament în vigoare pentru administrarea și utilizarea spațiilor Aerodromului Cioca. Nu ne putem exprima cu privire la motivele pentru care adoptarea acestui Regulament a fost întârziată nepermis atâția ani, arătând amorțire și delăsare în activitatea autorităților locale”, se mai arată în reacţia UVT la situaţia existentă.

Rectorul liberal Marilen Pirtea reacţionează şi cere rezolvarea situaţiei, apărută într-o bună măsură şi din cauza abţinerii de la vot a colegilor săi, posibil şi ca urmare a „contrelor” dintre primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi şeful CJT, Călin Dobra, care a dus la diferite manifestări tip „gică-contra”.

“Solicităm public CJ Timiș să coopereze cu organizatorii competiției girate de Agenția Spațială Română, pentru a evita, în extremis, anularea evenimentului din 24 aprilie, pe care, dacă l-ar găzdui, ar aduce multă bucurie și entuziasm publicului din oricare alt oraș mare al țării. Universitatea de Vest din Timișoara susține inițiativele tinerilor creativi și talentați, competițiile lor, și consideră că rolul autorităților locale nu poate fi decât unul de facilitator și partener activ pentru buna desfășurare a competițiilor organizate în acest spirit”, a anunţat Marilen Pirtea, de această dată sub roba rectorului Universității de Vest din Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.