Direcţia Apelor Banat „arde la buzunare” mai multe firme. Pentru ce au...

Direcţia Apelor Banat „arde la buzunare” mai multe firme. Pentru ce au fost date amenzi

0
DISTRIBUIȚI

deseuri

Trei firme din Timiş au adunat amenzi totale de 145.000 de lei pentru că nu au respectat regulamentele în domeniul protecţiei apei. Administraţia Bazinală de Apă Banat a acordat numeroase amenzi şi avertismente în urma controalelor realizate în ultima perioadă. Cea mai mare amendă a primit-o o firmă care a depozitat deşeuri din construcţii pe malul acumulării artificiale din Dumbrăviţa. Aceasta a primit o sancţiune de 80.000 de lei. O altă societate a mai fost amendată cu 30.000 de lei pentru că a circulat cu utilaje pe digurile de apărare împotriva inundaţiilor în zona Şanoviţa, în timp ce alta a primit o amendă de 35.000 de lei pentru că a deversat ape uzate direct în cursul de apă Faitalan, fără a respecta prevederile autorizației de gospodărire a apelor.

Tot în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost acordate şi 11 avertismente, beneficiare fiind mai multe consilii locale, societăți comerciale și persoane fizice.


Aceştia au intrat în atenţia inspectorilor de la Ape pentru că au executat lucrări pe ape sau care au legătură cu apele fără a avea acte de reglementare, pentru nerespectarea unor avertismente anterioare, dar şi pentru circulația cu autovehicule pe digurile de apărare împotriva inundațiilor. „Mai facem încă un apel către toți cetățenii din arealul Banatului să respecte apa și să se implice în a o păstra într-o stare bună, printr-o grijă de bun simț, nearuncând gunoaie menajere sau de orice fel în cursurile de apă. Solicităm implicare activă și responsabilitate din partea tuturor acelora care folosesc apa în activități recreative ori activități comerciale, pentru a elimina sursele de poluare cu deșeuri de pe cursurile de apă. Cei care rămân pasivi și vor încălca legea, vor suporta sancțiuni, inclusiv financiare”, a anunţat Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

Cei de la Inspecția Bazinală a Apelor – A.B.A. Banat, Garda de Mediu Timiș, I.S.U. Banat, Garda Forestieră și reprezentanți ai Prefecturii județului Timiș au demarat și acțiunea de verificare a stării de salubritate a malurilor cursurilor de apă din intravilanul localităților din Timiș. Prin aceste acţiuni se doreşte impulsionarea autorităţilor locale pentru a desființa depozitele necontrolate de deșeuri, material lemnos sau de orice fel, din albiile și malurile cursurilor de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere a apei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.