Erlend Krauser revine „acasă“ cu un concert de neratat VIDEO

Erlend Krauser revine „acasă“ cu un concert de neratat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Erlend Krauser va susține un concert extraordinar la Timișoara

Erlend Krauser va susține un concert de neratat pentru melomani sâmbătă 6 aprilie, de la ora 21, la Reflektor Venue, evenimentul fiind intitulat „Discover Home“.

Erlend Krauser este considerat pe bună dreptate drept unul din cei mai buni chitariști ai României. Născut pe 19 iulie 1958 la Timișoara, într-o familie muzicală, artistul are un frate mai mic, basistul Dieter Krauser, iar bunica lui a fost verișoară cu actorul Johnny Weissmüller, interpretul celebrului personaj Tarzan.

„La vârsta de cinci ani am primit o vioară și tatăl meu – violonist de orchestră și profesor de vioară – mi-a spus că voi deveni un violonist. M-am luptat cu vioara până când am început să o urăsc. Suna foarte strident în urechea mea stângă… I-am spus bunicului meu că am nevoie de o chitară electrică. Nu era ușor în România, în 1970.


Dar am avut noroc, câteva zile mai târziu am avut chitara… Am început să studiez zilnic, până când degetele îmi sângerau… Sunetul chitării electrice m-a făcut fericit și cu sunet. Mă refer la sunetul unui vechi radio rusesc la care am legat chitara pentru a cânta“, a spus muzicianul care a părăsit țara noastră în 1977, clandestin, împreună cu membrii formației Phoenix.

După ce a ajuns în Germania, împreună cu Josef Kappl, s-a alăturat formației Lake și în anii ‘80 a colaborat pentru perioade mai scurte sau mai lungi cu nume ca Goombay Dance Band, Taco, Ricky Shane sau Roter Mund. În 1986, Erlend Krauser a colaborat din nou cu Nicolae Covaci, cei doi înscenând opereta „Evita” a lui Andrew Lloyd Webber, la teatrul din Osnabrück. Începând din anul 1992, artistul născut în Timișoara a cântat alături de celebrul artist german James Last, până la decesul acestuia, care a survenit acum patru ani.

În luna aprilie a anului trecut, Erlend Krauser a lansat albumul „Last Discoveries“, iar fotografia de pe coperta albumului îi aparține fotografului timișorean Dragoslav Nedici și a fost făcută la Gărâna Wolf Blues Festival, unde Erlend Krauser a susținut un concert solistic.

Biletele pentru concertul Discover Home din Timișoara pot fi cumpărate online, urmând ca la fața locului acestea să coste 60 lei. Artistul timișorean va mai susține recitaluri în țara noastră în cadrul acestui turneu la Aby Stage Bar din Râmnicu Vălcea, joi 5 aprilie și la Hard Rock Cafe – București în 9 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.