Expoziții organizate de complexul muzeal Arad

Expoziții organizate de complexul muzeal Arad

0
DISTRIBUIȚI

Complexul Muzeal Arad inaugurează în 11 aprilie expoziţia şi proiectul educaţional „Minunile stupului”, al cărei vernisaj va avea loc la ora 15,00 la expoziţia de Ştiinţele Naturii de la Palatul Cultural. „Expoziţia reuneşte date despre anatomia albinei, desfăşurarea activităţii în stupină, duşmanii albinei, produsele stupului, dar şi tehnici vechi de prindere a albinelor sălbatice, de obţinere a mierii şi a cerii. Exponatele aparţin apicultorilor din judeţul Arad şi Timiş iar unele dintre ele au o vechime de aproximativ o sută de ani. Cele din judeţul Timiş fac parte din colecţia domnului Ioan Bobescu, un renumit apicultor din localitatea Şuştra, care deţine pe proprietatea sa un muzeu apicol” spune coordonatorul proiectului, dr. Camelia Patko, muzeograf la Complexul Muzeal Arad. Vor fi expuse, de asemenea, lucrări realizate de elevi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, inspirate din tematica expoziţiei iar la intrarea în muzeu vor fi puse în vânzare produse apicole din stupinele apicultorilor arădeni pe toată durata proiectului educaţional „Şcoala altfel”, până în 19 aprilie.


Expoziţia va fi deschisă până în data de 30 iunie.

Tot în cadrul proiectului educaţional „Şcoala altfel”, în secţiile de ştiinţele naturii şi istorie ale muzeului, la sala „Iuliu Maniu”, în care au avut loc negocierile româno-maghiare din noiembrie 1918, la kinema ikon de la muzeul de artă, la sala „Clio” şi la muzeele din Lipova, Şiria şi Ghioroc, vor fi organizate între 15 aprilie şi 19 aprilie ateliere interactive, vizite ghidate şi prezentări multimedia pentru 2.000 de preşcolari şi şcolari din judeţele Arad şi Timiş. Din 15 aprilie până în 21 aprilie, sala „Clio” găzduieşte „A 77-a expoziţie personală de fotografii Ţac-Pac” a artistului fotograf Virgil Jireghie, care va fi vernisată în 15 aprilie, ora 18,00 şi va fi deschisă până în 21 aprilie.

În 18 aprilie, la ora 14,00, la Palatul Cultural va fi inaugurată expoziţia „Fotbalul arădean de la începuturi la consacrare (1899-1972)”, dedicată aniversării a 74 de ani de la înfiinţarea echipei ITA, şi va fi lansată cartea lui Mircea Axente, „De pe maidanele Aradului în casa campioanei lumii”. Invitaţi speciali vor fi cunoscutul fotbalist Flavius Domide, care a fost selecţionat în echipa naţională la campionatul mondial din Mexic din 1970, Ioan Igna, fost arbitru şi jucător de fotbal la Arad şi Timişoara, şi fostul jucător Gyuri

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.