Festivalul Jazz TM 2019 capătă contur. Noi nume anunțate pentru ediția din...

Festivalul Jazz TM 2019 capătă contur. Noi nume anunțate pentru ediția din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Organizatorii celei de-a 7-a ediții a festivalului JazzTM, care va avea loc în perioada 5 – 7 iulie la Timișoara, au anunțat patru noi nume: Laura Mvula, Yussef Dayes, Moses Boyd Exodus și Barabás Lőrinc Quartet

Laura Mvula este o cântăreață și compozitoare britanică, născută în 1987, absolventă a Conservatorului din Birmingham. Artista și-a format primul grup dejazz / neo-soul în 2008și a lansat primul album solo în 2013 ce a fost urmat de un succes mondial. A cântat pe scene precum Glastonbury (scena principală, de 2 ori), North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival și a fost invitată la concertele de gală de la Premiile Nobel și BBC Proms. Cu o aprobare publică din partea lui Prince, care i-a și cântat piesa „Green Garden” în cadrul unui concert de-al său, fiți pregătiți să fiți uimiți de această cântăreță la JazzTM.

Yussef Dayes, a ajuns la notorietate împreună cu frații lui Ahmad și Kareem în grupul de jazz cu influențe de afrobeat United Vibrations. Mai apoi prin colaborarea cu Kamaal Williams s-a născut proiectul Yussef Kamaal, al cărui album, „Black Focus” a devenit unul dintre cele mai ascultate înregistrări care au ieșit din noua scenă londoneză de jazz. „Love Is The Message” este superbul său debut solo. Single-ul, produs al unui jam session ce a adunat deja peste 1.2 milioane de vizualizări pe Youtube, îl are pe Dayes în colaborare cu pianistul și compozitorul Alfa Mist, pe Mansur Brown la chitarăși Rocco Palladino la bas.


Colaborarile lui Yussef din cadrul proiectelor Youssef Kamaalși United Vibrations au dezvoltat o întreagă nouă scenă de ascultători tineri de jazz arătând diversitatea genului și propulsându-l totodată pe Dayes în rândul artiștilor de urmărit.

Una dintre vedetele scenei londoneze de jazz, bateristul Moses Boyd, s-a stabilit rapid la jumătatea anului 2010 ca lider de trupă, compozitor și colaborator a cărui afinitate pentru alte genuri precum muzica grime și electronică, a ajutat la distincția abordării sale inițiale. A format duo-ul Binker & Moses alături de saxofonistul tenor Binker Golding, iar albumul lor de debut din 2015, „Dem Ones”, a câștigat premiul Best Jazz Act la premiile MOBO. În același an, Boyd a lansat primul EP al trupei Exodus („Footsteps of Our Fathers”), un tribut adus influențelor sale de jazz. În 2017, Moses primește cel de-a 2-lea premiu MOBOla categoria Best Jazz Act pentru „Journey to the Mountain of Forever” iar în iulie 2019 va urca pe scena JazzTM.

Barabás Lőrinc Quartet a lansat două albume de la formarea sa în 2015 („Beardance” 2016și „Other Than Unusual” 2018). Muzica lor este undeva între jazz și muzică pop instrumentală cu influențe din worldmusic și muzică electronică. Foarte prezent pe scena de improvizație din Ungaria promovând legătura dintre jazz și muzica electronică, Barabás Lőrincreprezintă sunetul contemporan al vieții de noapte din Budapesta.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului JazzTM se va desfășura în Piața Victoriei, Strada Dimitrie Cantemir, Strada Victor Vlad Delamarina, Strada Fără Nume și alte două spații speciale pentru jam session-uri. Accesul la JAZZ™ este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.