Focar de infecție în cimitirul din Calea Șagului, unde sunt depozitate mormane...

Focar de infecție în cimitirul din Calea Șagului, unde sunt depozitate mormane de gunoi înalte de doi metri. Ce spune Primăria Timișoara FOTO

8
DISTRIBUIȚI

Adevărat focar de infecție în cimitirul din Calea Șagului. De peste trei luni de zile, gunoaiele din acest cimitir nu au mai fost adunate. Mai mult, și deșeurile din cimitirile aflate în Lipovei și Stuparilor sunt aduse tot în cel din Calea Șagului. Totul după ce, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara, o nouă firmă a câștigat licitația pentru administrarea cimitirului, însă vechea societate îl ocupă în continuare în mod ilegal.

„Am venit degeaba. Floarea și lumânarea ar trebui să le duc la administrația primăriei. Nu știu dacă vă puteți imagina cât poate fi de mare, lung și lat, acest morman gigant de gunoi în cimitirul din Calea Şagului. Eu, personalul, şi nu doar eu, nu mai pot să ajung la mormântul mamei mele cu o floare și o lumânare. Pentru că acestă problemă i-am arătat-o lui Nea’ Robu, a fost atât de deranjat încât nu mai pot să îi reamintesc personal acest lucru. Pe lângă faptul că stau deja gunoaie şi pe morminte, mai sunt și zeci de șobolani care ajung să se hrănească cu cadavre”, a scris pe Facebook o timișoreancă revoltată de modul în care a ajuns să arate cimitirul din Calea Șagului. Femeia susține că, în unele locuri, mormanele de gunoi au și doi metri înălțime.

Pe de altă parte, Florin Răvășilă, șeful Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei Timișoara, ne-a declarat că problema va fi rezolvată în următoarele zile, când vechiul administrator va putea fi evacuat, astfel că firma care a câștigat licitația se va putea apuca de treabă.

„Istoria este mai lungă. Acolo este o firmă care lucrează ilegal, suntem în litigiu cu ea, a pierdut o licitație și din 31 decembrie stau ilegal acolo. Ei au funcționat până în 31 decembrie acolo, iar la începutul lunii ianuarie am avut licitație, a câștigat o altă firmă, lor nu le-a convenit și ne-au contestat. Și de atunci ne tot amână, numai procese avem cu ei și refuză să elibereze spațiul, astfel încât cealaltă firmă să-și intre în atribuții. Este o situație total nelalocul ei. Ei refuză să facă curățenie și ne pun nouă numai bețe în roate. Pe data de 10 aprilie voi avea procesul de evacuare, avem nevoie de sentință de evacuare și în acel moment merg cu executorul și îi evacuez. Conform legii, nu pot să-i evacuez decât cu sentință, după care se va intra în normalitate, pentru că va veni noua firmă și va face curat”, ne-a explicat Florin Răvășilă.

Potrivit lui Răvășilă, firma care ocupă ilegal cimitirul din Calea Șagului administrează și celelalte patru cimitire ale Primăriei Timișoara, din Lipovei, Stuparilor, Buziașului și Rusu Șirianu, fiind în afara contractului și în cazul ultimelor două.

„Ei se cred patronii cimitirelor.


Mai au în administrare și Cimitirul Lipovei și Stuparilor, unde există contract de administrare până anul viitor. Ei sunt în afara contractului în Șagului, în Buziașului și în Rusu Șirianu. Administrează toate cimitirele primăriei. Mai rău este că aduc gunoaiele din cimitirile din Lipovei și Stuparilor în Șagului, ca să nu plătească ei, că aici plătim noi. Acum suntem blocați, dar vom rezolva problema în perioada imediat următoare”, a precizat Florin Răvășilă.

Foto: Facebook Robu trebuie să plece

8 COMENTARII

  1. Voi sunteti cretini? Is coroane. Ati ajuns ca michael jackson de speriati? Dupa mintea voastra toate padurile is focare de infectie. Avear dreptate sir huxley

  2. Mafia tiganeasca e la putere in cimitire. Oameni fara Dumnezeu, daca iti faci mormantul cu mesterii tai si nu cu ai lor, vin si demoleaza. In 2019, in Timisoara, Uniunea Europeana.

    Pana cand mizeriile astea nu se termina, si pana cand legea nu e aplicata ferm, nu mai avem de ce sa ne infoiem in pene ca suntem smecheri. Suntem doar fraieri, ca acceptam asa ceva. Dezinteresul asta al primariei miroase a spaga.

  3. Fam Braescu este stapana peste cimitire.Gunoiul din cimitirul din Calea Lipovei il arunca peste gard in Cimitirul Saracilor.Sunt niste ahtiati dupa bani si atat.Asa mizerie in cimitirele administrate de ei nu a fost niciodata iar alei si carari nu mai exista pentru ca au facut locuri de veci si le au vandut pe bani grei.Rusine!!!

  4. Stăpâni sunt cei din Primarie care incaseaza serviciile si nu au incheiat contracte cu Retim in tot orasul care este cum il vedeti .Coroane care trebuie duse de Retim si platit de Primarie in afara incintei nu este un focar aici denota IQ lui Alex si Eliza .In ceea ce privește ce au realizat Fam Braescu pentru Alex care da nume de familie se pare ca sunteti foarte apropiați de ,,activitate”daca stiti se vede cu ochiul liber tot ce este construit si tot ce au realizat de cand administrează aceștia esti ORB ,drogat sau manipulat !

  5. Eliza si Alex vad ca le stiti pe toate sunteti apropiați activității din birourile si de pe scaunul pe care stati si platiti cu siguranta pe banii din impozite ,redevente si taxe ?Sunteti orbi si nu vedeti investițiile realizate din fonduri proprii doar de cei care ii defăimați ?Rusine o sa platiti mai devreme sau mai tarziu, exista o plata divina !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.