Bani din poluare. Garda de Mediu Timiş a adus peste 200.000 de...

Bani din poluare. Garda de Mediu Timiş a adus peste 200.000 de lei la buget, în prima parte a anului

0
DISTRIBUIȚI

Sute de inspecţii, majoritatea inopinate, şi amenzi totale de 208.000 de lei, acesta este rezultatul activităţii depuse de Comisariatul Județean Timiș  al Gărzii Naţionale de Mediu. în trimestrul I al anului 2019. în urma acţiunilor întreprinse, s-a constatat că principalele neconformităţi au fost lipsa solicitării şi obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru funcționare sau pentru realizarea proiectelor de investiții. nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor generate din activitate.


În total, Garda de Mediu a efectuat un număr de 173 inspecţii, dintre care 32 inspecţii planificate, conform planului anual de controale, şi 141 inspecţii neplanificate.

În urma acestor controale, au fost aplicate 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 208.000 lei, a mai anunţat Garda de Mediu Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii instituţiei a fost în valoare de 40.000 lei, dată unei societăţi comerciale pentru utilizarea unui foraj de apă fără a deține autorizație de gospodărirea apelor. În primul trimestru au fost înregistrate trei evenimente cu risc pentru mediu, fiind vorba despre poluări accidentale: un incendiu la un centru de colectare – dezmembrare vehicule scoase din uz din Timișoara, dar şi despre spulberări pe depozitul de zgură și cenușă de la Utvin, aspecte care au afectat temporar calitatea aerului înconjurător din zonă. Pentru acest incident s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei și au fost dispuse măsuri de conformare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.