Încep lucrările de lărgire a bulevardului Sudului. Pasul pe care-l face Primăria...

Încep lucrările de lărgire a bulevardului Sudului. Pasul pe care-l face Primăria Timişoara în aceste zile

0
DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru şoferii din Timişoara. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, astăzi, că a fost finalizată licitaţia şi urmează să fie semnat, în aceste zile, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi extindere a B-dului Sudului.

În total, au fost depuse două oferte, de la asocierea Super Construct SRL (lider) – Instgal SRL – Electroechipament Industrial SRL – Buzu RRB Design SRL – Romtim Instal SRL şi de la Porr Construct SRL, subcontractanţi Path’s Rout SRL, Tubular Tehno Sistem SRL, Cons Electrificarea Instal SRL, Vimato SRL.


Câştigătoare a fost desemnată ultima dintre acestea, care a venit cu o ofertă financiară de nouă milioane de lei, fără TVA, nefiind înregistrate contestaţiile. Durata este de două luni pentru proiectare şi zece luni pentru execuţie.

“S-a finalizat licitaţia pentru modernizarea B-dului Sudului, se va lărgi la patru benzi. Se va semna contractul zilele acestea şi vom încerca să începem lucrările cât mai repede. Este nevoie de lărgirea B-dului Sudului, dimineaţa este foarte aglomerat, se circulă bară la bară”, a declarat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinţei de presă de la Primăria Timişoara.

B-dul Sudului ar urma să fie modernitat, pe sectorul cuprins între B-dul Iosif Bulbuca şi str. Mareşal Constantin Prezan, cu bani din bugetul local. Printre cele mai importante lucrări se numără lărgirea la patru benzi de circulaţie, realizarea de locuri de parcare, amenajarea de trotuare şi de piste pentru biciclişti pe ambele părţi ale străzii. De asemenea, se vor realiza alveole pentru staţiile de transport în comun, iluminatul stradal pe întreaga lungime a bulevardului, va fi reabilitată reţeaua de canalizare subterană, reţeaua de contact a liniei de troleibuz existent va fi mutată pe noii stâlpi şi va fi realizată canalizaţia subterană pentru rețelele de telecomunicații , amplasată sub trotuarul viitorului bulevard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.