La Timişoara a devenit funcţională o nouă unitate de pompieri. Investiţia fost...

La Timişoara a devenit funcţională o nouă unitate de pompieri. Investiţia fost de 400.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI

Un număr de 22 de persoane bine pregătite, două maşini de intervenţie cu spumă şi apă, dar şi un tun turbojet pentru stingerea incendiilor compun noua echipă de pompieri civili ai fabricii de anvelope Continental din Timişoara. Investitorul german a cheltuit aproximativ 400.000 de euro pentru a pune la punct noua unitate, atât pentru dotări, dar şi pentru pregătirea personalului. Atât utilajele, dar şi personalul staţiei de pompieri vor putea ajuta, la nevoie şi la intervenţiile efectuate în afara unităţii, la cererea ISU.

„Noul serviciu asigură un nivel de siguranță pe întreaga noastră platformă industrială, prin îmbunătățirea timpilor de reacție și intervenție în eventualitatea unui incendiu. În plus, datorită echipei suficient de numeroase și a celor două autospeciale de intervenție, putem acționa și în restul județului, în caz de situații de urgență, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat”, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii timişorene.

Dotarea noii unităţi de pompieri este complet nouă, cele două autoutilitare au capacitatea de 4.000 de litri de apă şi 300 de spumă, şi permit intervenţia echipajelor şi la incendii la înălţime.

Prezent la prezentarea noii unităţi, Codruț Brândușoiu, reprezentantul ISU Banat, a declarat că importanţa existenţei posibilităţii intervenţiei rapide a utilajelor de stingere este una determinantă:.


„Contează enorm de mult această primă intervenţie aici. Este altceva să intervii la un incendiu care se manifestă la un metru pătrat de suprafaţă care arde sau la doi metri pătraţi”, a declarat Codruţ Brânduşoiu. El a mai spus că, în conformitate cu noua legislaţie, din data de 30 iunie toate unităţile economice cu suprafaţa mai mare de cinci hectare trebuie să aibă asemenea unităţi de intervenţie.

„Echipa noastră este alcătuită în acest moment dintr-un cadru tehnic PSI, un șef serviciu, 10 șoferi de autospecială și 10 servanți pompieri angajați. Pentru a participa la intervenții, atât privind limitarea și stingerea incendiilor, cât și pentru deblocarea și salvarea unor persoane în cazul unei situații de urgență, au mai fost calificați ca servanți pompieri cu cumul de funcții un număr de 42 de angajați Continental din ariile de producție. Personalul calificat din echipa de intervenție este instruit cu o frecvență lunară”, a subliniat, la rândul ei, Nadia Ciuhat, manager Mediu, Siguranță și Sănătate, în cadrul fabricii de anvelope.

Având în vedere caracterul producţiei care se desfăşoară la fabrica timişoreană, care presupune prezenţa materialelor uşor inflamabile, o astfel de unitate de pompieri este extrem de binevenită. Din fericire, până în acest moment nu au avut loc incidente care să facă necesară intervenţia pompierilor civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.