La Timișoara, în sfârșit, se va face deratizare și dezinsecție. Ce a...

La Timișoara, în sfârșit, se va face deratizare și dezinsecție. Ce a promis firma câștigătoare când și-a prezentat dotările

0
DISTRIBUIȚI
Dezinsecția a început, din nou, la Timișoara Foto: Virgil Simonescu

Coral Impex SRL, firma din Ploiești care a câștigat licitația privind efectuarea activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție pe domeniul public al municipiului Timișoara, și-a prezentat, în această seară, dotările. Asta în condițiile în care reprezentanții societății încep treaba de mâine.

Alexandru Badea, directorul Coral Impex SRL, a declarat că se vor folosi pentru activitatea de deratizare 34 de operatori, iar pentru cea de dezinsecție cinci utilaje de mare capacitate autopurtate, precum și 16 aparate de ceață rece și opt de ceață caldă, purtate de către operatori.

“Diferența între ele este că cel de mare capacitate are vreo 300, 400 de litri, iar celelalte, de mică capacitate, au zece litri, și sunt purtate în spate de către operatori. Începem cu deratizarea miercuri, în toate zonele cu probleme de la periferie. O să începem în sistem concentric, venind de la periferie către centru, dar nu neapărat. Noi am inspectat zonele cu probleme, stațiile este bine să se știe că nu se pot amplasa în zone vizibile, ele trebuie camuflate bine, în parcuri, în spații verzi, în boscheți. Deja am vizitat toate sectoarele și știm unde sunt problemele, ne vor ajuta și inspectorii de la Primăria Timișoara. Sperăm să facem o lucrare foarte bună și eficientă de deratizări pe raza municipiului Timișoara. Substața cu care lucrăm este extrem de amară, care nu poate fi mâncată de câini. Însă la șobolani nu au gust și au atracție către așa ceva. Stațiile de intoxicare vor fi inscripționate și în locurile în care o să amplasăm stații, în zonă o să punem și afișe avertizoare. Nu poate exista risc nici pentru copii, pentru că nu o pot mânca, fiind amară”, a detaliat Alexandru Badea.

În ceea ce privește dezinsecția, directorul societății a precizat că această activitate se va face de la sol, cu aparatele de ceață caldă și ceață rece, cu o substanță biodegradabilă. Dezinsecția va începe de săptămâna viitoare, în condițiile în care meteorologii au anunțat că vin ploile în Banat, de mâine.

“Dezinsecția începe săptămâna viitoare, este mai bine să fie efectuată imediat după ploaie, pentru că atunci eclozează ouăle de țânțari, care sunt latente pe sol. Ele sunt depuse de toamna, stau pe sol și în momentul în care vin ploile, ele eclozează și de când eclozează, trebuie să știți că în șapte zile de la eclozare, el zboară ca adult. După două zile de când s-a transformat, depune iar ouă”, a adăugat Alexandru Badea.

Managerul Coral Impex a mai declarat că personalul care va efectua activitățile este adus de la Ploiești, acesta fiind suficient pentru efectuarea dezinsecției. Asta în condițiile în care Badea estimează că se va face dezinsecție în doar câteva seri, la Timișoara.

“Dacă venim, stăm aici pe perioada cât e necesară trecerea. Facem o trecere completă. O dezinsecție în municipiul Timișoara, dacă venim cu numărul ăsta de aparate, în maxim două seri terminăm dezinsecția pe Timișoara. Dar intenționăm ca atunci când o să fie probleme mai mari de infestare, cu siguranță vor fi în luna mai, iunie vor fi probleme maxime de infestare, mai ales în a doua jumătate a lunii mai, atunci e posibil să venim cu mai multe aparate, astfel încât să terminăm dezinsecția într-o singură seară. O dezinsecție ca să fie eficientă, trebuie să se efectueze într-o singură seară, într-un timp cât mai scurt să faci toată suprafața municipiului Timișoara. În caz contrar, dai posibilitatea țânțarilor să migreze dintr-o parte într-alta. O să avem un punct de lucru în timișoara, am găsit un spațiu, am depus documentele să-l autorizăm. Nu știm ce număr de angajați vom avea.


Eu nu pot să-mi țin personalul într-un loc în care lucrez doar o zi. Utilajele sunt prevăzute toate cu GPS”, a declarat Alexandru Badea.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei a precizat că le-a transmis reprezentanților firmei că au libertatea totală de a interveni în oraș, astfel încât să nu mai avem țânțari, căpușe, șoareci sau șobolani.

“Iată-ne la începutul unei campanii care de data asta va fi lungă, în care vom putea să facem și în Timișoara așa cum scrie la carte dezinsecția, dezinfecția și deratizarea. I-am spus domnului director general că are libertatea totală în a stabili când se intervine, cum se intervine, noi nu ne amestecăm. Nici eu și nici aparatul primăriei, pentru că și aici este o știință, sunt anumite proceduri care trebuiesc respectate, anumite intervale de timp, momente de timp când este optim să se intervină pentru ca și eficiența intervențiilor să fie ridicată. Ce ne dorim noi este să nu ne mai piște țânțarii, să nu mai avem căpușe prin parcuri, să nu mai vedem șoareci, șobolani prin oraș și să fie și o dezinfecție corespunzătoare făcută în orașul nostru și am încredere că se va întâmpla asta”, a detaliat Nicolae Robu.

În cazul în care se va constata că firma nu-și face treaba corespunzător, conform contractului, va fi penalizată. În cel mai rău caz, societatea va fi obligată să reia activitățile de dezinsecție sau deratizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.