Mai multe șanse la viață pentru micuții care ajung de urgență la...

Mai multe șanse la viață pentru micuții care ajung de urgență la Spitalul de Copii din Timișoara. Ce echipamente vor fi cumpărate

0
DISTRIBUIȚI

Micuții din vestul țării grav bolnavi, care vor ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara pentru a primi îngrijiri medicale, vor avea mai multe șanse la viață. Cu bani europeni, pentru unitatea medicală vor fi cumpărate 12 echipamente moderne în valoare de aproape șapte milioane de lei.

Astfel, la UPU vor ajunge un videolaringoscop pentru intubații dificile, o măsuță de resuscitare pentru nou-născuți, un ventilator neonatal, un RMN, un aparat mobil de radiologie, un pulsoximetru, analizoare marker inflamatori, biochimie și sediment urinar, un monitor portabil de respirație, un cărucior și o măsuță mobilă pentru medicamente.

Proiectul va primi fonduri în cadrul Regio-Programului Operațional Regional 2014-2020, contractul de finanțare fiind semnat, astăzi de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Timișoara. Perioada de implementare este de 15 luni.

„Ne bucurăm că iată mai adăugăm ceva la infrastructura noastră pentru sănătate, domeniu care ne preocupă în mod special.


Am alocat sume importante de la bugetul local și avem deja un număr important de proiecte cu finanțare europeană, fie prin POR, fie pe programul de operare transfrontalieră, în parteneriat cu Ungaria sau cu Serbia, ne-am mișcat bine pe aceste programe, am valorificat bine oportunitățile”, a declarat primarul Nicolae Robu.

De asemenea, Sorin Maxim, directorul ADR Vest, a precizat că în domeniul sănătății, prin POR se finanțează doar zona de ambulatoriu, respectiv unitățile de primiri urgențe. „Nu se finanțează zona rezidențială, adică spitalele în interior, dar evident că echipamentele acestea și pregătirea aceasta pentru primul contact și zona de urgență cred că este cea importantă și acestea pot rezolva foarte multe dintre problemele care țin în principal de diagnosticarea corectă a pacienților care vin în astfel de situații. Pentru că aparatura modernă și tehnologia de ultimă generație va ajuta foarte mult la acest proces medical. Sunt proiecte care vor aduce o îmbunătățire a calității vieții locuitorilor”, a adăugat Sorin Maxim.

Tot astăzi, la sediul Primăriei Timișoara a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a încă două blocuri, aflate pe str. Gheorghe Lazăr nr. 36 și Intrarea Iulia Simu nr. 12, care totalizează un număr de 159 de apartamente. Valoarea proiectului este de aproape trei milioane de lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 1,7 milioane de lei. Durata de implementare este de 20 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.