Marș pentru un aer curat, la Timișoara. Când are loc

Marș pentru un aer curat, la Timișoara. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

Locuitori din marile orașe ale României intenționează să organizeze, la sfârșitul acestei săptămâni, un marș „pentru aer curat”. Protestele simultane vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, în Timișoara, Iași, București și Brașov.

„Sub sloganul «Aerul poluat ucide», evenimentul își propune să tragă un semnal de alarmă asupra calității aerului din România, a efectelor nocive asupra sănătății populației, dar și asupra necesității de a dezvolta și implementa politici publice alternative pentru  măsurarea și păstrarea calității aerului din România.


Potrivit statisticilor, anual, în România, mor în medie 25.000 de persoane din cauza poluării. Aerul poluat afectează în special copiii și persoane vârstnice și reprezintă cauza principală a mii de decese premature. Este datoria noastră să luăm atitudine”, au informat organizatorii.

La Timișoara, „Marșul pentru Aer Curat” va avea loc pe traseul Piața Sf. Gheorghe – Bulevardul Revoluției 1989 – Prefectură.

Protestul este organizat de cinci ONG-uri partenere în cadrul proiectului „Politici publice alternative în domeniul calității aerului”, printre care Asociația Grupul de Inițiativă în promovarea Opiniei Publice – GIPRO, din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.