Miercuri începe lupta cu insectele și rozătoarele, la Timișoara. Apelul făcut de...

Miercuri începe lupta cu insectele și rozătoarele, la Timișoara. Apelul făcut de primărie

0
DISTRIBUIȚI

dezinsectie

După ce Primăria Timișoara a reușit să semneze, vineri, contractul cu firma care a câștigat licitația privind oferirea de servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, societatea se va apuca de treabă chiar din această săptămână.

Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, SC Coral Impex SRL, din Ploiești, va începe de miercuri să execute servicii de deratizare și dezinsecție pe domeniul public al orașului. Prin urmare, se vor utiliza trei tipuri de substanțe pentru combaterea țânțarilor adulți, a larvelor și a rozătoarelor.

„Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.


Facem un apel la crescătorii de albine din municipiul Timişoara să reducă pe cât posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate în zbor pot fi afectate”, a arătat Primăria Timișoara.

Reprezentanții municipalității mai fac apel la cetățeni ca, pentru o eficiență ridicată a tratamentelor, să facă curat în gospodăriile proprii și să ia măsuri pentru combaterea muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Timișorenii sunt informați că, potrivit unei hotărâri de consiliu local din anul 2007, se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: „neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc; neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie,  odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare”.

În cazul în care condițiile meteo vor împiedica acțiunea de deratizare și dezinsecție pe domeniul public, perioada de efectuare va fi prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.