Mirosul dezvoltării în forță

Mirosul dezvoltării în forță

0
DISTRIBUIȚI

După o zi solicitantă la locul de muncă te gândești că poate, odată ajuns acasă, o plimbare prin cartier ar putea fi o soluție ideală pentru relaxare.

Abia apuci să ieși din bloc/casă, că te izbește primul val de poluare: muzica la maxim din boxele unei mașini care tocmai trecea pe stradă. Nu, nu e vecinul de la 2, ăla îți dă bași doar când vrei să dormi, nu când te plimbi. Faci prima la dreapta și nici nu apuci să treci de colțul blocului că te lovește „aroma” tomberoanelor prea pline pentru ritmul în care sunt ridicate. Sau era de la grămada de gunoi de lângă pubele care, în mod ciudat, deși oamenii sunt aceiași în zonă, în urmă cu câțiva ani nu se forma? Sigur nu e de la hârbul de mașină pe care-l ambalează sub geamurile locatarilor dubiosul care nici nu știi exact unde locuiește.

Nu-i de la el, că n-a reușit încă să pornească motorul.


Ce așteptai de la el te izbește, însă, când ajungi la colțul străzii și intri pe bulevard. Mirosul de gaze de eșapament te izbește odată cu scârțâitul de roți fredonat de frâna șoferului optimist care a crezut că în sfârșit coloana prinde viteză. Nu-i neapărat rău că se circulă la relanti câteva ore pe zi mai stă cuminte prea multul praf de pe marginea drumului. Noroc cu ocazionala ploaie. Care-l transformă în noroi.

Te plimbi prin nordul orașului, ai șanse mari să-ți mute nasul vreun miros de cauciuc, mai ales seara, ca să nu mai vorbim de unele nopți, dacă nimerești pe stradă la ore la care cei mai mulți dormi. Dacă te plimbi prin sudul orașului, ai șanse mari să strâmbi din nas la vreun miros… nici nu știu exact, un miros pe care-l simte și primarul, însă doar atunci când îi convine, nu și în toți anii precedenți când i se plângeau alegătorii.

Într-un final, relaxat de nu mai poți, te întorci acasă din frumoasa plimbare și încerci să adormi pentru a o lua de la capăt ziua următoare. Și ziua următoare. Și încă una, și tot așa până la proxima ocazie de a schimba ceva: alegeri. Europarlamentare, parlamentare, prezidențiale, locale nici nu contează. Și în acea (probabil) mirifică duminică, oricare ar fi ea, te îmbraci frumos, înfrunți zgomotul, gunoiul, mirosul, praful, și te duci la secția de votare, de unde vei pleca obosit de aceleași senzații ca după plimbarea povestită mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.