Misiune dificilă pentru pirotehniștii din vestul țării. Proiectil care nu putea fi...

Misiune dificilă pentru pirotehniștii din vestul țării. Proiectil care nu putea fi deplasat, detonat la fața locului FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2051318610">

Descoperirea unui proiectil exploziv, în urma unor lucrări agricole, a pus pe jar echipajele de urgență din județul Arad. Bomba din Al Doilea Război Mondial a fost găsită ieri, iar echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat la fața locului, în afara localității Târnova.
Misiunea părea de rutină, dar specialiștii au constatat rapid că lucrurile sunt mult mai complicate. Proiectilul exploziv perforant de calibrul 100 mm avea focosul deșurubat și deteriorat, prezentând risc pentru ridicare și transport. A fost luată decizia distrugerii la fața locului, iar cu sprijinul colegilor de la poliție a fost asigurată paza muniției peste noapte.

„În această dimineață, echipa pirotehnică formată din căpitan Avramescu Adelin – Flavius, plutonier major Florin Oprițescu, plutonier major Dincă Valentin, cu sprijinul unui echipaj al Detasamentului de Pompieri Ineu, au început executarea misiunii.
Asigurarea din punct de vedere medical a operațiunii s-a făcut cu ajutorul unui echipaj SMURD de către Centrul Medical Județean al MAI, comisar șef doctor Rareș Bârsan. Din fericire proiectilul s-a aflat la o distanță destul de mare de localitate și nu a necesitat măsuri suplimentare de evacuare a populației. Pentru distrugere au fost folosite 1,8 kg trotil. După aproximativ trei ore, echipa pirotehnică a reușit distrugerea proiectilului raportând «misiune îndeplinită». Mulțumim pentru sprijinul acordat pe tot parcursul misiunii colegilor de la IPJ Arad”, a transmis ISU Arad.

Sursa imagini: ISU Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.