Nicolae Robu le bate din nou obrazul firmelor poluatoare fantomă. De ce...

Nicolae Robu le bate din nou obrazul firmelor poluatoare fantomă. De ce acuză Garda de Mediu

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei susține că, după  o pauză de câteva săptămâni, în urmă cu două seri a simțit din nou un miros urât produs de “agenții industriali” din cartierul Soarelui. Edilul crede că atunci când le bate obrazul firmelor poluatoare pe Facebook, acestea se opresc din a mai ne afecta din punct de vedere olfactic o perioadă.

“Acum vreo două, trei săptămâni, am scos un mesaj foarte dur cu privire la poluarea produsă de niște agenți industriali, nu știu care, că dacă aș știi, i-aș nominaliza eu. De ani de zile încerc să-i identific și nu reușesc pentru că nu am instrumentele necesare, nu am nici prerogativele pentru așa ceva. Prerogativele sunt la Garda de mediu, după cum bine știm cu toții. Garda de mediu care nu aparține de primărie. Aseară, după două, trei săptămâni, că nu mai știu când am ieșit cu acel mesaj foarte dur vizavi de fenomenul poluării industriale, din nou s-a simțit acel miros, fix același, în cartierul Soarelului. Asta denotă foarte clar o ticăloșie fără margini din partea acestor poluatori. Eu presupun că în procesul lor de fabricație se cumulează niște substanțe de care ei scapă printr-un anumit proces tehnologic special, ardere sau ce Dumnezeu o fi, habar n-am. Asta cred că explică faptul că nu în fiecare zi simți acel miros, că ei pot lucra și fără să producă acel miros. Când sunt lăsați în pace, consumă acele substanțe, le distrug în fiecare zi.


În momentul în care iese Robu și îi pune puțin pe gânduri, îi sperie, nu mai distrug acele substanțe, atât cât pot să le acumuleze. Asta înseamnă câteva săptămâni, după experiența mea de până acum, și apoi din nou iese acel miros”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul-șef s-a plâns că nu are pârghiile necesare de a identifica firmele care poluează cartierul Soarelui, singura lui soluție fiind acea de a se adresa Gărzii de Mediu, care însă, n-a prea făcut nimic, consideră Robu.

“Vă dați seama că eu îmi doresc să nu se întâmple așa ceva. Dar ce pot eu să fac? Că nu am pârghii, decât să mă adresez Gărzii de Mediu. M-am adresat data trecută prin mass-media, prin canalul meu media, adică prin Facebook, prin documente oficiale am făcut demersuri. Ce pot să fac mai mult de atât? Ați auzit vreun comunicat în care instituția statului cu această menire, de a-i pedepsi pe cei care afectează mediul, să spună x este operatorul industrial care ne produce aceste necazuri? Miros, să spunem că nu sunt noxe dăunătoare pentru sănătate. Ăsta e cazul fericit, că e vorba doar de un disconfort olfactiv pe care ni-l crează acest tip de poluare, dar să știm cine îl produce. Eu nu am reușit, personal, deși vă spun că împreună cu șoferul meu, domnul Vasile, am mers și ne-am folosit simțul olfactiv, atât cât îl avem, și nu am putut trage nicio concluzie, de unde vine mirosul. Încă o dată, fac un apel la Garda de Mediu să-i pună la punct pe cei care ne creează acest disconfort și mai rău decât atât, poate ne afectează și sănătatea. După intervenția de astăzi, sper câteva săptămâni măcar să nu mai avem acest disconfort. Lăsând gluma, că problema este foarte serioasă, trebuie rezolvată”, a declarat edilul-șef.

Nicolae Robu a mai ținut să precizeze că de când este primar al Timișoarei, nu a aprobat nicio investiție poluatoare în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.